Medya
21 Ara 2011 16:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

BİRGÜN YAZARINDAN GAZETECİLERE TUTUKSUZ KALMA YÖNTEMLERİ!

BirGün gazetesi yazarı Ümit Alan, kendi gazetesi muhabirinin de tutuklandığı operasyon sonrası tutuksuz kalma yöntemleri önerdi...

KCK operasyonları kapsamında gazetesinin muhabiri Zeynep Kuray'ın da aralarında olduğu 58 ismin gözaltına alınmasının ardından,  BirGün yazarı Ümit Alan, köşesinde "Gazetecilikten dolayı tutuksuz kalma yolları"nı yazdı.
 
"Gazetecilikten dolayı tutuklu kimse yok" önermesi sanıyorum hafiften popülaritesini yitiriyor artık. diyen Alan, yazısına şöyle devam etti:

"Dünkü son operasyondan sonra önermeyi "hâlâ gazetecilikten dolayı özgür olanlar var" diye kurmak daha doğru belki.

Herhalde bu şartlarda gazetecilik yapan her insan da "neden gazetecilikten dolayı hâlâ özgürüm ben de mi bir terslik var?" diye bir kendine sormalı. Pek tabii ki bu özgürlük halinin devamını isteyenler de artık bazı önlemler almalı.

O yüzden bu haftaki Köşe Vuruşu'nu, nasıl gazetecilikten dolayı tutuklanılır değil, nasıl hem gazeteci olunup, hem de özgür kalınır sorusuna ayırmak istiyorum. Daha zoru bu artık çünkü."

EN AZ 10 YIL ÖNCESİNDE YAŞAYALIM

Alan'ın gazetecilere tutuklanmamak için yaptığı öneriler içinde en ilginci ise "en az 10 yıl öncesinde" yaşamak...

"Madem ki bugünkü haksızlıklara değinilemiyor, e sürekli birilerini öv öv, haber de yapılamıyor.

O halde dalalım arşivlere. Bu ülkede 2002'den öncesi de var, 2002'den öncesinin de kapanmamış yaraları var mı? Var. Ne duruyoruz? Bugün olan bitenle hiç ilgilenmeyip onlara odaklanalım. 12 Eylül'den hesap soralım, haklı olarak askeri vesayeti yerden yere vuralım, arada bir Kenan Evren vardı, Kenan Evren ne oldu ona diye sorup ortalığı bulandırıverelim. Çok daha gerilere gidip Dersim Kürtlerine gözyaşı dökelim.

Bugünkü Kürtlerin hali nice mi? O nasıl soru Kürt mü kaldı ki? Diyarbakır cezaevinde bitti onlar. Kaldıysa bir miktar, Kürt oldukları için tutuklu değil onlar. Hah şöyle. Hem muhalif, hem gazeteci gibi göründük mü? Eh bir miktar."