Polemik & Kulis
17 Mayıs 2012 11:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:40

BİR ZAMANLAR MUHALİF YAYINCILIĞIN KALESİYDİ...HANGİ TV KANALI ''SAHİBİNDEN'' SATILIK?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Ulusal ölçekte yayın yapan kanal sürpriz bir kararla satışa çıkartıldı.

Halen Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Mehmet Haberal tarafından kurulan ve kurulduğu andan itibaren birkaç yıl öncesine kadar muhalif yayıncılığın önemli merkezlerinden biri olan Başkent TV’nin satılacağı öğrenildi.

Mehmet Haberal’ın tutuklanmasına kadar etkili bir haber kanalı olan Başkent TV, tutukluluğun uzamasına paralel olarak önce haber merkezini daraltmış, sonra da tartışma programlarının sayısını azaltmıştı…

Uzunca bir süredir belgesel ve kültür programlarıyla yayınını sürdüren Başkent TV, sürpriz bir kararla satışa çıkartıldı.

Ulusal ölçekte yayın yapan ve gerek Digitürk’te, gerekse TÜRKSAT Kablolu TV’de yayın hakkına sahip olan Başkent TV’yi satışa götüren etkenler ise tartışmalı…

Bazı iddialara göre Mehmet Haberal, tutukluluğunu Başkent TV’nin etkin yayıncılığına bağlıyor ve tutukluluk sürecinin daha da uzamaması için medyadan çekilmeyi düşünüyor.

Diğer bazı iddialara göre ise satış nedeni, grubun içine düştüğü mali darboğaz…
Bu iddiaya göre; hastanelerini kesinlikle satmayı düşünmeyen ve sağlık sektöründe yeni hamleler planlayan grup, Başkent TV’nin satışından elde edilecek gelire umut bağlamış durumda.

Nedeni ne olursa olsun; tüm Cumhuriyet Mitingleri’ni canlı olarak yayınlayan ve muhalif kitleleri ekran başına toplayan programlar yapan Başkent TV’nin satışı, eski izleyicilerini üzeceğe benziyor.
Ve Başkent TV’nin de muhalif Kanaltürk’ü Tuncay Özkan’dan alan İpek Grubu gibi, iktidara ve cemaate yakın bir sermaye grubuna geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

En çok merak edilen konu ise Başkent TV’nin isim hakkının devredilip devredilmeyeceği…

Tüm bu soruların yanıtı birkaç hafta içinde netlik kazanacak gibi görünüyor.

MEDYARADAR/ÖZEL