Bir selam da benden…

Usta gazeteci Cezmi Sayılgan, bu haftaki köşesinde dikkat çeken bir konuyu ele aldı.

Onlar bölgenin gözü,

Onlar bölgenin sesi,

Onlar özverili ve cefakar bölge muhabirleri…

***

Kameramanlığım döneminde yıllarca Doğu ve Güneydoğu’da zor görevlerde bulundum. Yurt içinde ve sınır dışındaki birçok terör operasyonunda değerli muhabir arkadaşlarımla geceli gündüzlü günler süren mesailerim oldu.

Ailemizden uzakta olduğumuz o dönemlerde, bize aile hasretini hissettirmeyen birileri hep vardı.

Onlar; gecesini gündüzüne katan, haberciliği tutkuyla yapan bölge muhabirleri.

Nizamettin Kaplan, Bülent Çulcuoğlu, Kadir Konuksever, Burak Emek, Mücahit Yolcu, Emrah Kızıl, Selim Kaya, Ahmet Akkuş, Ömer Yasin Ergin, Ahmet Kaplan, Mehmet Arif Altunkaynak ,Anıl Yağcı, Erkan Günay, Beril Çuhadaroğlu, Murat Başal, Ümit Özdal, Bayram Bulut, Salih Keskin, Şafak Sağ ve adını buradan sayamadığım daha niceleri.

***

Operasyonlar bitince kimimiz Ankara’ya kimimiz İstanbul’a döndü ama onlarla bağımız ve iletişimimiz hiç kopmadı. Bayramlarda, özel günlerde, acısında tatlısında hep telefonlaştık.

Barış Pınarı Harekatı ile gözümüz kulağımız bölgeye ve haliyle yine bölge muhabiri arkadaşlara döndü.

Onlar, başkaları gibi işin şovuna kaçmaz, duvar dibinden cephedeymiş gibi yayın yapmaz, her daim doğru haberciliğin hakkını verirler, sosyal medyada da alay konusu olmazlar.

Mücahit Yolcu'nun canını hiçe sayarak otel lobisinden yere yatarak yaptığı yayınlar sadece arşivde değil hafızalardaki yerini de aldı..

Az paralara hatta kimi zaman sigortasız çalışırlar. TV’de izlediğimiz, gazetede okuduğumuz haberlerde hep onların emeği vardır. Adlarını çoğu zaman bilinmez , çünkü hakikaten görünmez kahramanlardır onlar.

 

***

Başta harekata katılan Mehmetçiğimiz olmak üzere bölgede görev yapan tüm basın mensubu arkadaşlarıma hayırlı görevler diliyorum.

Mehmetçiğe ve bölgedeki meslektaşlarıma A Milli Takım Futbolcularımız gibi bir selam da ben çakıyorum buradan…