Polemik & Kulis
04 Mayıs 2011 10:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:18

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ÇILGIN BİR FÖRMÜL ÖNERİSİ

BirGün gazetesinde medya eleştirileri kaleme alan Ümit Alan, bugün köşesini bir reklam filmi metni gibi kaleme aldı.

Basının özgür olduğuna dair şüpheleriniz mi var? Sabahları yataktan kalkıp aynaya baktığınızda canınız mı sıkılıyor? Basına istediğiniz şekli veremiyor musunuz?


Basının özgür olduğuna dair şüpheleriniz mi var? Sabahları yataktan kalkıp aynaya baktığınızda canınız mı sıkılıyor? Basına istediğiniz şekli veremiyor musunuz? (...) 67 gazetecinin cezaevlerinde tutuklu, 2 bin gazetecinin yargılanıyor olması ve 10 bininin hakkında soruşturma yürütülüyor olması siz korkutuyor mu? Bence hiç korkmanıza gerek yok. Yeni mucizevi formülle basına korkmadan, istediğiniz şekli verebilirsiniz.

MUCİZEVİ FORMÜLÜN ADI: ...

Ümit Alan, mizah sosuyla ele aldığı basın özgürlüğü konusunda Mucizevi formülün adı’nı da açıkladı: JÖLE. 

Basına en özgür şekli verebilmeniz için tasarlandı. Jöle ile bir dahaki Dünya Basın Özgürlüğü gününe kadar özgür bir basın mümkün. Eğer kullanıp da sonuç alamazsanız hafızasız ülke Türkiye’de iade-i itibar garantisi de var. Çılgın projelerin havada uçuştuğu bir dönemde bu çılgın formülle tanışırsanız, siz de ahenkle dans eden bir basına kavuşabilirsiniz.

İşte Ümit Alan’ın basın özgürlüğü için önerdiği Jöle’lerden bir grup:

ISLAK GÖRÜNÜMLÜ Islak Görünümlü jölelerimiz, "jöleli" gibi görünmekten hiç çekinmeyenler için. Formülü haberlerinize uyguladığınızda basın özgürlüğü konusunda hiçbir sorununuzun kalmadığını aniden fark edeceksiniz. Islak görünümlü pırıl pırıl başınızla iktidar nezdinde kazandığınız itibar, üç beş muhalif çapulcunun alaylarını anında unutturacak. Islak Görünümlü formülü sayesinde skandalları 100 metreden tanıyacak, daha skandalin muhatapları açıklama yapmadan tatmin olacaksınız. Üstelik Islak Görünümlü jöle ile kısa zamanda sağlıklı, hacimli ve dış etkenlere karşı maksimum koruma özellikli bir köşeye sahip olacaksınız.

DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ Hem haberlerinize büyüklerinizin istediği şekli vermek istiyor, hem de jöleli gibi görünmekten korkuyor musunuz? O zaman Doğal Görünümlü Jöle tam size göre. Ustalıkla şekil vermenizi sağlayan ProVitamin B5 molekülleriyle hem ağır abi gibi görünmenizi, hem de herkesi etkilemenizi sağlayacak. Doğal görünümü nedeniyle zaman zaman büyüklerinizi rahatsız edecek, ama tek bir dokunuşla yeniden özlediğiniz şekle kavuşacaksınız. Size sağladığı itibarla televizyon programlarına sıkça davet edilecek, formülündeki özgüven parçacıklarıyla esip gürlüyebileceksiniz. Doğal Görünümlü Jöle en ufak bir yılgınlığa düştüğünüz anda beklediğiniz çevrelerin yanınızda olmasını da sağlayacak.
 
ULTRA SERT Medya ve siyaset dünyasının ağır koşulları, kolayca yıpranmanıza sebep olabilir. Böyle durumlarda sert jöle basın özgürlüğü sorunlarınızı kolayca çözer. Güçlü formülü sayesinde tehditler sıralamanızı, tasfiye listeleri çıkarıp aba altından sopa göstermenizi sağlar. Ultra Sert jölenin yazı ve haberlerinize kattığı güçlü etkiler, hedef gösterdiğiniz kişilerin bir bir tutuklanmasına yardımcı olabilir. Yani Ultra Sert jöleyle bırakın kendi özgürlük sorununuzu, başkalarının özgürlüklerini bile kısıtlayabilecek kadar güçlü bir kaleme sahip olacaksınız.

ERİYEN JÖLE Türkiye Basın Özgürlüğü Enstitüsü Laboratuarlarında geliştirilen özel formüllü Eriyen Jöle ile henüz tanışmadıysanız acele edin. Eriyen Jöle, haber ve yazılarınızın arasında eriyerek kolayca gizlenecek ve her türlü iktidar koşuluna uyumlu olmanızı sağlayacak. Eriyen Jölenin, haber ve yazılarınıza kattığı kıvam, hedefinize ulaşmanızı kolaylaştıracak. Üstelik Eriyen Jölenin sinsi formülüyle en ciddi konuları bile iktidar lehine sulandırmanız işten bile değil.