Polemik & Kulis
29 Kas 2013 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Başbakan Erdoğan, Şener Eruygur'a "kes lan" mı dedi?

Gazeteci Turgay Güler’in Ülke TV ekranında hazırlayıp sunduğu En Sıradışı programında dün gece 2004 MGK’da alınan “Gülen’i Bitirme” kararı konuşuldu.

Programa konuk olarak katılan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk MGK’da Başbakan Erdoğan’ın Şener Eruygur’a “kes lan” dediğini iddia etti.

Her Perşembe akşamı, Gazeteci Turgay Güler'in sunumu, Yusuf Ziya Cömert, Ahmet Kekeç ve Hasan Öztürk'ün yorumlarıyla ekrana gelen En Sıradışı’nda, dün gece Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün iddiası damga vurdu.

‘KES LAN!’

Taraf gazetesinin gündeme getirdiği 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu toplantısı tavsiye kararlarının konuşulduğu programda Hasan Öztürk bir kulis bilgisi paylaştı. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur’un emeklilik öncesi veda konuşması yapmak üzere sözü aldığı anda hükümete yönelik sert eleştirilerine Başbakan Erdoğan’ın aynı sertlikte cevap verdiğini belirten Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk olayı şöyle anlattı; “Şener Eruygur hazirunu selamladıktan sonra cebinden bir kağıt çıkartıp okumaya başlıyor, ‘Bu iktidar zamanında, gericiler şöyle yaptı, gericiler kadrolara şöyle dolduruldu’ derken oradan bir ses yükseliyor ‘Kes lan!’ ve toplantı o anda duruyor. Toplantı bitiyor. ‘Kes, yeter’ diyen Başbakan Erdoğan. Elbette bu toplantının tutanakları da çıkacak.”

Hasan Öztürk, Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu’nun haberinin doğru olduğunu belirttikten sonra bu toplantı tutanaklarını da bulup yayınlamasını istedi.