Medya
31 Oca 2011 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

AYSUN KAYACI'NIN +18'DEKİ ROLÜ ANGELINA JOLIE'DEN ÇALINTI MI?

Duyduğuma göre ‘+ 18', dünyada izlenme rekorları kıran, Amerika tarihinin en çok izlenen sit-com'undan, ilhamdan daha fazlasını almış...

Show TV’de ‘+18’ adlı yeni bir dizi başladı. Seray Sever’in yapımcılığını üstlendiği bir gençlik komedisi bu.
Aysun Kayacı, Pamela Spence, Bahar Akça, Paşhan Yılmazel, Sinan Bengier, Tulu Çizgen’in yanı sıra Seray Sever’le kardeşi Soner Sever’in de başrollerinde  oynadığı ‘+18’in ilk bölümü geride bıraktığımız hafta, cuma  akşamı ekrana geldi.
Tüm seyirciler grubunda 3.38 reytingle 28’nci, AB grubunda ise 4.14 reytingle 10’uncu olan             diziyi izlemedim.
Ama TV8’de hafta sonları hazırlayıp sunduğu ‘Erken Baskı’ programını beğeniyle takip                   ettiğim Seda Akgül izlemiş Seray Sever’in dizisini.
Seda Akgül’ün anlattığına göre ‘+ 18’, dünyada izlenme rekorları kıran, Amerika tarihinin en çok izlenen sitcomu olan ve bu başarısı nedeniyle 10 yıl (1994-2004) yayında kalan ‘Friends’ten ilhamdan fazlasını almış. Seda Akgül, ‘+18’ ile bizde ‘Sıkı Dostlar’ adıyla ekrana gelen ‘Friends’ arasındaki benzerlikleri bakın nasıl sıraladı?
“Dizide Aysun Kayacı’nın canlandırdığı ‘Selin’ ile ‘Friends’ dizisinde Jennifer Aniston’un oynadığı ‘Rachel’ karakterleri aynı. Selin’in gelinlikle nikahından kaçması, ilk gittiği yerin bir kafe olması, bu kafede lise arkadaşına rastlamasından tutun da, baba parası harcayan zengin ve şımarık bir kız oluşuna kadar her yönüyle aynı ‘Rachel’.

Friends’te ne varsa + 18’de
Ev arkadaşı olan erkek oyuncuların evlerindeki langırt masasından, sürekli takıldıkları      kafenin dekoruna, kafenin garsonlarına kadar ayrıntılar bile  birebir kopya. ‘Friends’ dizisinde ne varsa aynısı ‘+18’de...
Paşhan Yılmazel’in canlandırdığı meşhur olma hayali kuran çapkın karakter ise ‘Friends’deki ‘Joey’in birebir taklidi.
Birinde antropolog olan meslek, diğerinde paleontolog olmuş o kadar. ‘Friends’ dizisinden aynen çeviri olan birçok espriye de rastlamak  mümkün ‘+18’de...
‘Friends’ dizisinden böylesine ‘esintiler’(!) taşıyan bir diziyi ancak 10-15 dakika seyredebildim. İzlemeye daha fazla dayanabilseydim kim bilir, iki dizi arasında başka ne tür benzerlikler görürdüm?”
Seda Akgül, ‘laf olsun, torba dolsun’ türünden konuşan, suni gündemlerle reyting peşinde koşan TV yıldızlarından değildir. İşinin ehli, iyi bir habercidir. Seda Akgül, TV8’deki programında ısrarla iki dizi arasındaki benzerlikleri böylesine net bir şekilde ortaya koyuyorsa, dizinin yapımcısı Seray Sever’in ya da senaristi Haluk Özenç’in bu iddialara vereceği  bir yanıt olması gerekir.

Ali Eyüboğlu - Milliyet