Medya
01 Eki 2011 09:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:51

ASKERLER UZAN'A DESTEK VERİYORDU!

Tıp okurken müzik sektörüne nasıl girdi?, Komedi Dans Üçlüsü nasıl ortaya çıktı? Uzanlarla nasıl ortak oldu? Uzan İmparatorluğu nasıl çöktü?

Tıp okurken müzik sektörüne nasıl girdi?, Komedi Dans Üçlüsü nasıl ortaya çıktı? Uzanlarla nasıl ortak oldu? Uzan İmparatorluğu nasıl çöktü? İşte Erol Köse’nin gündem yaratacak açıklamaları.

Müzik sektörüne nasıl adım attı?
Ben Ankara Hacetepe’de tıp okuyordum Benim müzik sektörüne girişim tesadüfen oldu.  Birinci sınıfın dersleri bana basit geldi. Bir arkadaşımla Amerikan Kültür’de dans kursuna başladık. Orada TRT’nin duayenlerinden Erşan Başbuğ’la tanıştık. Erşan Abi bana "sen Şarlo’ya benziyorsun bir şov hazırlayalım seninle" dedi.  Biz de hobi olarak yaptık. Ortaya Komedi Dans Üçlüsü çıktı. Ama o yıllar TRT’nin tekel olduğu dönemler. Şovun yayınlanmasının ardından ortalık yıkıldı. Bir anda bütün İstanbul gazinocuları üstümüze geldi. Bütün düzenimiz bozuldu. Arkadaşlarım okulu bıraktı. Ama ben aileme verdiğim sözü tutup okulumu bitirdim. Sonra Komedi Dans üçlüsü olarak İstanbul’a geldik. Özel televizyonlar dönemi başladı. Komedi Dans Üçlüsü 8 yıl sürdü ama ben doktorluğa devam ettim. Bu arada Komedi Dans Üçlüsü misyonunu tamamlamıştı ve ben bu sektörde nasıl kalacağımı düşünürken Deniz Arcak, benden albümünü yapmamı istedi.

TRT’deki ilişkilerimle büyüdüm
Deniz Arcak’ın albümünü yaptık ardından Tarkan’a albüm yaptık. Ayna Grubu’yla devam ettim. Türkiye’nin en önemli prodüktörlerinden biri olmuştum. TRT’den ilişkilerimi kullanarak büyüdüm. Ankara kökenli TRT’ciler özel kanallarda bir yerlere geldiler ve beni de kırmadılar. Ben bir taraftan doktorluğa devam ediyordum. Hiç unutmam bir gün baş hekim beni çağırdı ve dedi ki ’ Erolcuğum reçeteye kontak lens yerine kompak disk yazmışsın’ dedi o gün artık ’Erol sen bir karar vermelisin’ dedim. Finali de neşeli yapmak istedim. Doktor Erol Bey şarkısını yaptım. Ama hemşireler kıyameti kopardı. Olay oldu hastanede. Ben de zaten olay olsun diye yapmıştım. Kendi özlük hakları için bir gün bile eylem yapmayan hemşireler benim posterlerimi yaktılar. Oysa zaten istifa dilekçemi vermiştim.

Uzanlarla nasıl tanıştı?
Ayna Grubu’nu ben orataya çıkarttım. Türkiye yer yerinden oynuyordu. O dönem Ceylan şarkısı patladı. Bizim istemimiz dışında ülkücü camia sahiplendi. Herkesin dilinde o şarkı vardı. Ben Asker emeklisi bir babanın oğluyum babam CHP’ye ve Ecevit’e oy veren biri. Ülkücü değilim ama şarkıyı o camia sahiplendi.
O dönem herkes bize geliyor. Atilla Taş, Nihat Doğan, Ferhat Güzel hepsi bizimle ünlü oldu. Yeşim Salkım birgün eşim seninle tanışmak istiyor dedi. Ben gittim Hakan Uzan’la görüştüm. Hakan Bey bana müzik şirketinde ortaklık teklif etti. Ben %51 payla ortak oldum. Biz Uzanlarla beraber Gora filmini yaptık. Rumeli konserlerini yapmaya başladık. Cem Uzan’ı hayatımda 5-6 kez gördüm. Bizim muhatabımız Hakan Uzan’dı. Hakan Uzan’ın sanata verdiği değer maksimumdur. Bugün Türkiye’de yok ise bir aile bir banka nedeniyle istemi dışındadır. Onun bu olaylara dahil olmadığına kefilim. Türkiye için büyük bir kayıptır.

Uzan İmparatorluğu nasıl çöktü?
Benim Uzanlarla ortaklığım sadece 1.5 senedir. O dönem Cem Uzan Star’ı aktif olarak yönetmiyor. Uzaktan müdürlerini koymuş kendi kadrosu var ve siyasete atılmaya hazırlanıyordu. Birgün beni de davet ettiler siyasete. Cem Uzan’la tanıştım. Bana ’Erol Köse seni de aday yapacağız ’ dedi. Ama ödüm kopuyor parti kazanırsa Ankara’ya döneceğim diye ticari kariyerimin zirvesindeyim. Ankara’ya dönmek istemiyorum. Ama filmin sonu öyle olmadı.
Hakan Uzan’ı ayırıyorum, Cem Uzan güce tapan bir insandı. Gücünü sınırsız olarak görüyordu. Çünküleri vardı. Bir başbakanı kendi binasına almamıştır. Ben bu gücün bir parçası olamadım ama o güçten faydalandım.
O dönem birçok ünlü haberci oraya geldi geçti. Bu bir ticaret normal bir durum. Ama eğilmeden dik durmak önemliydi. Kimisi durmayı başardı kimisi eğilip büküldü.
Hakan Uzan da  Genç Parti’nin başarısına inanmıyordu
Partinin tabanı yoktu. Kazanacağını hiç düşünmedim. 100 İbrahim Tatlıses konseriyle, Telsim’in bayileriyle kaç tane oy toplanabilird? Benim hissettiğim Hakan Uzan da Genç Parti’nin başarılı olacağına inanmıyordu.

Askerler Uzan’ı teşvik etti
O dönem benim duyumum asker kanadından Cem Uzan’a destek geldiği yönündeydi. Bazı askerlerin bu yönde yürümesi yönünde Cem Uzan’ı teşvik ettiği konuşuluyordu. Cem Uzan kendi gazete ve televizyonlarında Başbakan Erdoğan aleyhinde fütursuzca davranmaya başladı. İpin ucunu tanmamen kaçırmıştı.
Hakan Uzan Erdoğan’la görüşüp özür diledi
Hakan Uzan’la birgün Ankara’ya gittik. Hakan uzan Başbakan Erdoğan’la görüştü. Özel bir konutta oldu o görüşme ben özel kalemde bekledim. Bu bir özür ziyaretiydi. Orada bir şefaat diledi. Başbakan kendisine çok ılımlı davranmış. "Bizim kimseyle bir düşmanlığımız yok. Burası siyaset arenası ancak centilmence yürüsün" demiş. Döndük akşam çıngar çıktı. Cem Uzan Hakan Uzan’a ’sen benim adıma nasıl özür dilerisin?’ diye bağırdı. Ve o akşam gazetesine Erdoğan hakkında çok ağır fotoğraflar koydurdu.

Hakan Uzan: Bugün bittiğimiz gün
Hakan Uzan, o olayın yaşandığı gün ’Erol bugünü not et biz bittik’ dedi ve öyle de oldu. Zaten sonrasi domino gibi geldi 5 günde şirketlere el konuldu. Önce babası devamında da Hakan Uzan ortadan kayboldu. Gidişlerinden haberim olmadı bir anda ortadan kayboldular ama Cem Uzan ortada duruyordu.

"Devletimin yanında olmayı tercih ettim"
Şirketlere el konulmasının ardından TMSF beni davet etti ve bana dedilerki ’sen sakin ol biz uzun zamandır teknik takipteyiz. Sen bir rahat nefes al. Senile bir davamız yok. Seni biliyoruz. Sen karar ver bizim yanımızda mısın yoksa o taraftan mısın?’ Uzan da bana aynı şeyi söyledi ve ben devletimden yana olmayı tercih ettim. Devamında da ben vuruldum. Kimseye boyu eğmem bu vurulma olayından önce de mafyaya haraç vermediğim için vuruldum.  Bu olaydan sonra ticari hayatıma devam ettim.

Twitter’a nasıl girdi?
Müzik sektöründeki çöküşün ardından ben başka yerlere yatırım yaptım. Müzik sektörüne ara vermiştim. Ancak talep geldi yapımcılığa yeniden başladım. Twitter bana saçma bir yer gibi geliyordu. Ancak yapımcısı olduğum Ebru Yaşar’ın ve Zeynep Dizdar’ın son albümlerini yüklemek için bir girdim olay oldu. Beni ekleyeni ben de eklemeye başladım Twitter’ın rajonunu bilmiyordum. Twitter’da başıma birşey geldi. Bir baktım benim hesabım bana hakaret etmeye başladı. Bilişim suçlarına gittim hacklendiğimi fark ettim.

cnntürk.com