Polemik & Kulis
14 Şub 2015 18:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Artı 1 TV'den ayrılık! Hangi ünlü ekran yüzü veda etti? (Medyaradar/Özel)

Kurulduğu günden bu yana ekonomik zorluklar içinde habercilik yapmaya çalışan Artı 1'de bir ayrılık yaşandı.

Artı 1 TV'de "Hilal'le Artı Muhabbet" programını sunan ünlü ekran yüzü Hilal Ergenekon kanalla yollarına ayırdığını açıkladı.

Ergenekon ayrılığıyla ilgili olarak Medyaradar'a şu açıklamayı yaptı:

Kanaldaki maddi sıkıntılar ve çalışma koşullarının elverişli olmaması nedeniyle istifamı verdim. Maalesef şartlar koşullar programa devam etmemize el vermedi. Şartların iyileşeceğine yönelik herhangi bir adım atılmadığından, bu yönde çalışanlara bir açıklama yapma lüzumu dahi görülmediğinden işimi bırakma yönünde gerekli gördüğüm adımı attım.

Konuk ağırlayan bir program olarak kanaldaki eksiklikler yüzünden artık konuklarıma mahçup olmaya başlamıştım. Canlı yayınlara devam etmek için ise ekipçe moral ve motivasyonumuz kalmamıştı.

Yine de orada gecesini gündüzüne katarak büyük özveriyle çalışan, maddi sıkıntılarla boğuşan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hilalle artı Muhabbet, 8 ayda geldiği noktada saygıdeğer konukları ağırlayan, sorulmayanı soran, özgür ve cesur bir program olarak ismini duyurdu, ciddi bir izleyici kitlesi edindi. Mümkün olan en kısa zamanda yeniden seyircilerimizle başka ekranlarda buluşmayı ümit ediyorum.



Hilal Ergenekon kimdir?

İlköğretim ve lise öğrenimini Ankara ’da tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ’nden 2003 yılında mezun oldu. Okulun ardından çalışma hayatınada İzmir ’de başladı. Spor muhabiri olarak başladığı meslek hayatını haber spikeri olarak sürdürdü daha sonra TJK TV İstanbul kadrosunda sunucu olarak görev yaptı. 2008 ′de TGRT Haber televizyonuna geçerek Cüneyt Şen ile birlikte spor haberlerini hazırlayıp sunarken ayrıca spor programlarının yapımcılığı ve sunuculuğunu üstlendi. Daha sonra Fox televizyonunda Çalar Saat programını sunan Hilal Ergenekon, Nisan 2011 tarihinde kurulan A Haber televizyonuna transfer olarak yaklaşık 5 ay Uykusuz Her Gece isimli programın sunuculuğunu yaptı. 19 Eylül 2011 tarihinde ani bir transfer ile aynı gruba ait ulusal kanal ATV ’ye geçiş yaparak hafta için her sabah yayınlanan Kahvaltı Haberleri programının sunumunu üstlendi.

2009, Ocak Ayında TGRT Haber TV'de kendisine tebliğ edilmesinin ardından Türkiye'nin ilk Kadın Spor Müdürü olmuş ve bu görevi 6 ay yürütmüştür. Ardından Fox Televizyonunda spor haberlerinin yüzü olan Ergenekon haber spikerliği görevine Çalar Saat Programı'nı sunmaya başlayarak dönüş yapmıştır. Sonrasında Çalar Saat Hafta Sonu Programı'nın editör ve spikerliğini yapmış ve atv'nin haber kanalı olan a Haber Televizyonu'nda Uykusuz Her Gece programının yapım ve sunuculuğunu üstlenmiştir. Bu talk show deneyiminin ardından Atv'ye transfer olmuş ve hem haber spikerliği hem de editörlük görevine dönüş yapmıştır. İbrahim Güneş ile birlikte yaptıkları Kahvaltı Haberleri adlı program esnasında yapmış oldukları maaş esprili diyaloglarından sonra 10 Mayıs 2013 tarihi itibariyle kanal yönetimi tarafından görevlerine son verilmiş ve Ergenekon, Beyaz Tv'ye transfer olarak Moderatör isimli programın sunuculuğunu üstlenmiştir. Ergenekon son olarak Artı 1 Televizyonunda Hilal'le Artı Muhabbet isimli şov programını sunmaktaydı.

MEDYARADAR/ÖZEL