Polemik & Kulis
02 Oca 2024 13:28 Son Güncelleme: 02 Oca 2024 13:38

ANKA’dan üst düzey ayrılık haberi! ‘Vedalaşmayı hiç sevmem…’

ANKA Haber Ajansı’ndan üst düzey bir ayrılık haberi geldi. Deneyimli gazeteci, kurumun kendisiyle yolları ayırdığını duyurdu.

ANKA Haber Ajansı’ndan veda haberi geldi. MedyaRadar’ın özel haberine göre ANKA İstanbul Temsilcisi Dürdane Kırçuval, kurumun kendisiyle yolları ayırdığını duyurdu.

Kaleme aldığı bir yazı ile çalışma arkadaşlarına veda eden Dürdane Kırçuval, kararın yeniden yapılanma kapsamında bölge müdürlükleri kurma ve bu çerçevede de il temsilciliklerinin kapatılması üzerine alındığını dile getirdi.

İşte o veda yazısı:

“BU AŞAMADA YOLLARIMIZ AYRILIYOR…”

Sevgili ANKA ailesi, bu bir veda yazısı.

“Vedalaşmayı oldum olası hiç sevmem. Sevdiklerimden ayrılmak bana hep zor gelir.  O nedenle, uzun bir veda yazısı yazmayacağım. Yılların dostluklarının yanı sıra genç meslektaşlarımı da sevgi çemberime almıştım. Kabul etmek lazım ki bu mesleğin cilvelerinden bu ayrılıklar, yeniden buluşmalar.

Kısaca, Şirket Yönetim Kurulu’nca, yeniden yapılanma çerçevesinde bölge müdürlükleri kurma ve bu çerçevede de il temsilciliklerinin kapatılmasına karar verildiği, dolayısıyla da iş akdimin sonlandırıldığı bildirildi.

Bu aşamada artık yollarımız ayrılıyor. Herkesi kucaklıyorum, yeni yılda ve gelecekte başarılar, mutluluklar diliyorum.”

 

DÜRDANE KIRÇUVAL KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Dürdane Kırçuval, Akdeniz Haber Ajansı (AK Ajans), Ekonomik Panoroma Dergisi, Ulusal Basın Ajansı (UBA), Cumhuriyet Gazetesi, Anadolu Ajansı, Dünya Gazetesi ve Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı.

Çalışma hayatı, ekonomi, yargı ve siyasi parti muhabirliklerinin ardından uzun süre Başbakanlık ve Parlamento muhabirliği yaptı. Dünya ve Hürriyet Gazeteleri’nde Yazı işlerinde görev aldı. Kırçuval, 2020'den bu yana da Anka Haber Ajansı İstanbul temsilciliğini yürüttü.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ile ilgili ''Annesinin çıkınından çıkan servet'' haberiyle Yolsuzlukla Mücadele Derneği'nden ''ONUR'' belgesi, ''TBMM'deki Ceylan Derisi Yolsuzluğu'' haberiyle de ''BÜLENT DİKMENER HABER ÖDÜLÜ''nü aldı.