Polemik & Kulis
22 Mayıs 2020 16:57 Son Güncelleme: 22 Mayıs 2020 17:10

ANKA'dan Abdülkadir Selvi'nin 'sabotaj'' iddiasına yanıt! "Baskıyı, telkini, yönlendirmeyi..."

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP'de birilerinin Kılıçdaroğlu'na sabote etmeye çalıştığını iddia etmişti.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “19 Mayıs günü Anıtkabir’de güneş altında tek başına 18 dakika beklediği görüntüler, CHP’ye yakın ANKA ajansı tarafından servis edildi” diye yazdı, ANKA ajansı “ Her türlü baskıyı, telkini, yönlendirmeyi, manipülasyonu reddeder, kimseyi de gazetecilik işine karıştırmaz” yanıtı verdi.

Abdülkadir Selvi Hürriyyet gazetesindeki bugünkü köşesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Anıtkabir’de beklediği görüntülerinin ANKA haber ajansı tarafından servis edilmesini “CHP’de birileri Kemal Bey’i sabote mi ediyor?” ifadesiyle yorumladı.

Bu yazının ardından yazılı açıklama yapan ANKA Haber Ajansı şöyle dedi: 

"ANKA'nın sahipliğinin de editoryal kadrosunun da hiçbir partiyle bağlantısı yoktur. Her kurum ve kuruluşa, siyasi yapıya eşit uzaklıktadır.

Haberin oluşum aşaması ve okura/abonelerine sunulmasına kadar her türlü baskıyı, telkini, yönlendirmeyi, manipülasyonu reddeder, kimseyi de gazetecilik işine karıştırmaz!

Yazınızda sözünü ettiğiniz Anıtkabir ziyareti haber ve görüntüsü de tamamen editoryal tercihle eksiksiz biçimde abonelere geçilmiştir. 

Ancak yazınızda iddia ettiğiniz gibi CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracı ile ilgili ANKA Haber Ajansı tarafından herhangi bir haber yayınlanmamıştır"