Medya
23 Şub 2012 09:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

ANADOLU AJANSI DURUMDAN VAZİFE Mİ ÇIKARDI?

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Anadolu Ajansı'nın Başbakan Erdoğan'ın sözlerini sansürlediğini iddia etti!

Anadolu Ajansı durumdan vazife çıkarmış!

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, geçenlerde Anadolu Ajansı’nın kurduğu Haber Akademisi’nde açılışı yaptı ve “ilk dersi” verdi.

Akademide 376 saati teorik, 224 saati uygulamalı olmak üzere toplam 600 saat ders verilecek.
Anadolu Ajansı, devletin ajansı ve AKP iktidara geldiğinden beri de “hükümetin resmi ajansı” diye nitelenmeyi hak ediyor.

Bu nedenle, Cumhurbaşkanı, Başbakan ya da bir başka AKP ileri geleninin bir konuşmasını kendime konu edineceğim zaman AA mahreçli olan haberleri tercih ediyorum.
Bülent Arınç’ın gazetecilik dersi vermesinin de bu açıdan kurum için yararlı olacağına kuşku yok. Neyi nasıl yazacaklarını önceden bilirlerse, haber peşinde bazen sabahlara kadar soğukta bekleyen genç muhabirlerin başı derde girmez, iyi olur diye düşünüyorum.

Geçen gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Gençlik Kolları’nın İstanbul’daki toplantısına uydu üzerinden kurulan bir video bağlantısından yararlanarak konuştu, hatırlayacaksınız.
O konuşmada, Necip Fazıl’ın “gençliğe hitabesinden” bir de alıntı yaptı, üzerinde çok durulan bir alıntı!

Şöyle diyordu: “Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum.”

Anadolu Ajansı, bu toplantı ile ilgili olarak çok geniş bir haber yayımladı. Ve AA’nın haberinde bu cümle şöyle yer aldı:

“Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum.”
Ben de dahil birçok yazarın eleştirdiği, muhalefetin gündeme getirdiği “kininin” kelimesi AA’nın haberinde yer almıyordu. Ama aynı video AKP’nin internet sitesinde de yayımlanıyor, “kininin” sözü de açık seçik anlaşılıyor.

Bunu fark edince “Demek ki Bülent Arınç’ın verdiği ders işe yaramış” diye düşündüm.
Baksanıza, Başbakan’ın sözleri bile “Hükümete zarar verebilir” diyerek sansürlenir olmuş!


Mehmet Y. YILMAZ / HÜRRİYET