Hiçbirinizin emeğini yok sayamam...

Gölcük depremini yaşamış, anasını-babasını enkazdan (sağ) çıkarmış biri olarak hiçbirinin emeğini yok sayamam...

MURAT TOLGA ŞEN murattolga@gmail.com

Medyaradar’da dün yayınlanan yazımda ulusal kanalların ve dijital platformların karnesini çıkarmış, bu medyalarda öne çıkan isimleri yazmıştım.

İsim vermek hata, kabul ediyorum. Zor zamanlardan geçiyoruz, elbette deprem bölgesinde onlarca kanalın onlarca muhabiri var ve canla başla yayın yapıyorlar. Oradaki halkın sorunlarını-ihtiyaçlarını Türkiye’nin dört bir yanına duyuruyorlar. Gölcük depremini yaşamış, anasını-babasını enkazdan (sağ) çıkarmış biri olarak hiçbirinin emeğini yok sayamam.

Seçilmiş canlar bunlar. İsim isim sayamayacağım kadar çoklar ve bu iyi yüreklerin sayısı ülkemizle de sınırlı değil. The Boys dizisinde Homelander olarak izlediğimiz Anthony Starr kendi Instagram hesabından afet bölgesi için bağış kampanyası oluşturdu. Gamze Özçelik sessizce deprem bölgesine gidip aş dağıttı. Kimler neler yaptı. Saymakla bitmez ki. 

Medya insanlarından arada bazı gaflara imza atanlar oldu. “Ekipler gelmiyor” diyen depremzedenin lafını kesip enkazdan uzaklaşan Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu gibi ama iktidar yanlısı ya da karşıtı tüm medya unsurlarının deprem bölgesindeki yurttaşımızın yanında olduğunu görmek beni çok sevindiriyor ve minnettar hissettiriyor. Yazımda sadece havuz medyasının isimlerini saydığımı düşünüp sitem edenler var, Halk TV muhabiri Ferit Demir bunlardan biri. Aslında öyle değil elbette, havuz medyasını yıllar içinde çok eleştirdim. Burada da o yönde bir övgü yok ama çok izlenenlerin istatistiği ortada. Dünün yayınlarına baktığımda gördüğüm; 1. Sırada “Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber” var, 2. sırada “A Haber-Atv Deprem Bölgesinde”, 3.sırada ise Fox TV’de yayınlanan “Büyük Yıkım 5. Gün” yer alıyor.

Elbette popüler olandan ötesi de var. Kendisine, fiziksel saldırıya bile maruz kalmasına rağmen halkın sesi olmaya devam ettiği için teşekkür ederim.

Yine isim verdim ama sanmayın ki diğerlerini yok sayıyorum. Önceki yazımda da bahsettiğim gibi ulusal kanallarımızın neredeyse tamamı bu kez sınavdan geçti. Bölgedeki tüm muhabirlere ve yayınlarını ulaştıran teknik ekiplere teşekkür ederim.

Onların izniyle… Bu yazıya bir de rica ekliyorum. 99 depreminde enkazdan çıkan babam "Meğer bize on binlerce liraya mezar satıyorlarmış." demişti.

Görünen o ki 23 yılda hiçbir şey değişmemiş. Birileri bize bu kötülüğü hala yapıyor. Yapmalarına göz yumuluyor ve hatta sırtları sıvazlanıyor. Babamın dediği gibi; bize, milyonlarımızı alıp mezar satıyorlar. Ötesi yok.

Bu kötülüğü yapanların yakalarına yapışalım artık! Burada da en büyük yardımcımız, deprem konusunu sürekli gündemde tutacak olan, bölgede deneyim kazanmış medya insanları olacak. Başka şehirlerimizde bu felaketin yaşanmaması için, sallanan ama yıkılmayan bir Türkiye için çok gerekliler. Bilgilendirecek, bilinçlendirecekler. Yapacaklarından eminim.

Murat Tolga Şen –

Tüm yazılarını göster