Medya
04 Ağu 2010 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

ALTERNATİFİ KİM OLABİLİR? HAYDAR DÜMEN AÇIKLADI!

Posta gazetesinde okur mektuplarını yanıtlayan Dr. Haydar Dümen, kendi alternatifinin kim olduğunu yazdı.

Posta gazetesinde kendisine ayrılan köşede okur mektuplarını yanıtlayan Dr. Haydar Dümen, kendi alternatifinin kim olduğunu yazdı.

"Merhaba Hocam, yazılarınızla bizim yolumuzu aydınlattığınız için teşekkür ederim" diye başlayan ve "ben neden tek eşli olamıyorum?" diye soran bir okurunun mektubuna Haydar Dümen uzun ve herzamanki farklı üslubu ile yanıt verdi.

Dümen, "Sevgili yavrum, önce şu yol aydınlatma olayı için teşekkürlerimi sunarım."  diye başladığı yanıtında "Ancak bizim projektörler de, aydınlatma lambaları da zaman ayarlı. Bu nedenle, kendinizi düşünürken bizleri de düşünün. Şöyle ki “Ya bu hocanın alternatifi kim olabilir?” diye soru çıkarsa karşınıza ve eğer cevabı bulamazsanız, ben söyleyeyim." dedi  ve kendisinin alternatiflerini şöyle sıraladı:

"Çünkü alternatifimi buldum. Hem de 3 tane. 1) Akıl 2) Doğanın düzeni 3) Kişinin kendisini keşfetmesi.
Eğer sizler de ışıklarınızı yakarsanız, ben de önde tıpkı Dijoyen’in feneri gibi dururum. Türk gençleri ve insanları olarak yolları doldurarak bu çağdaş bilimin ışığında bir yürüyüşe geçsek. Düşünüyorum da Avrupa Birliği (AB) bize hemen kapılarını açar. Uzatmayayım, o kadar çok ışık yaktınız ki, birden hayale kapıldım, gözlerim kamaştı. Gitmem gereken yoldan, yani senin sorunundan saptım, ülkenin sorunlarına doğru yol almaya başladım.

Dümen ardından okurunun sorusuna yanıt verdi ve tek eşlilik üzerine fikirlerini aktardı:

Ülkenin sorunları dedim de, siz gençler bu ülkenin sorunlarını düzeltmek için nöbete geçtiniz, görev üstlendiniz. Ama görüyorum ki sen, elinde tırpan buğday biçer gibi ne kadar genç kız varsa tırpanlıyorsun. Bir başak yere düşüyor “Bu kılçıklı” diyorsun. Ötekini alıyorsun “Bunun taneleri dolgun değil” deyip atıyorsun. Dördüncü, beşincisini “Aman belki daha da iyisi vardır” diye bir kenara fırlatıyorsun. Ama o başaklar topraktan çıkıp buğday sapı ve kellesi olana kadar sahibi, doğa, yağan yağmur, esen yel ve topraktaki gıdalar el ele veriyor. Böylece ortaya ürün çıkıyor. İşte orada sen, bir tür katliam yapıyorsun. Bu bir. İkincisi, şu kızları basit bulman. Yavrum, kolayı var. Kızlar basit mi değil mi, bunları ilişkiye girmeden ölç, biç, tart. Kültürünü, bilgisini, asaletini, estetiğini öğren. Ondan sonra yanılgı payın olursa kusuru onlarda arama, kendini suçla. Gelelim şu tek eşliliğe; yukarıda doğa düzeninden söz ettik. Doğada, yaşamı güce bağlı olan iri kıyım hayvanlar çok eşlidir. Kurtlar, deniz ayıları ve aslanları, geyikler, boğalar, atlar, keçiler, koçlar gibi.

ETİKETLER
#haydar dümen