Polemik & Kulis
29 Haz 2013 10:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

AKP'YE GEZİ VE LİCE ELEŞTİRİSİ! STÜDYO KARIŞTI!

Habertürk'te Taraf'tan ayrılan isimlerden olan Melih Altınok ile Radikal yazarı Orhan Kemal Cengiz arasında hararetli bir çözüm süreci polemiği yaşandı...

Gezi Parkı protestoları ve darboğazda olan çözüm süreciyle ısınan gündem Habertürk ekranlarında hararetli bir polemiğe sahne oldu. Balçiçek İlter'in modere ettiği açık oturumda eski Taraf yazarları ile Radikal yazarı Orhan Kemal Cengiz arasında sert bir tartışma yaşandı.

AKP'YE GEZİ ÜZERİNDEN ÇÖZÜM SÜRECİ ELEŞTİRİSİ

Hükümetin Gezi Parkı eylemlerine karşı aldığı tutumu eleştiren Orhan Kemal Cengiz bu tutumun çözüm sürecini de gölgelediğini söyleyince ateşli bir tartışma alevlendi. Cengiz, "hükümetin bu sürecin üstüne titremesi büyük kıymet vermesi lazım. Sürece bir zarar gelir endişesiyle Gezi eylemleri gibi durumlarda daha da özenli olmak zorunda. PKK'nın geri çekilme süresini hızlandırmak için yapması gereken germek değil adım atmaktır" derken beklemediği bir tepkiyle karşı karşıya kaldı.

BAŞBAKAN ÇÖZÜM İÇİN YÜZDE 50'Yİ KONSOLİDE ETMELİ!

Taraf'ın AKP kanadında kalarak istifa eden isimlerden Melih Altınok ile Kurtuluş Tayiz hükümeti savunurken stüdyoda gerilim yükseldi. "Başbakan yüzde 50'yi konsolide etmek için bir şeyler yapmak zorunda, barışın garantisi budur" diyerek Erdoğan'ın son dönemdeki çıkışlarını savunurken çözüm süreci ile Gezi Parkı eylemlerine karşı alınan tutum arasında bir ilişki kurulamayacağını söyledi. "O zaman trafik sorunları da çözüme engeldir çünkü orada da bazı sorunlar var" diyen Altınok "sürecin aktörlerinin bile böyle bir şikayeti yok ama sizin var. Ne Öcalan ne de Kandil'deki PKK komutanları böyle bir şey söylüyor" dedi.