Polemik & Kulis
20 Kas 2020 16:14 Son Güncelleme: 20 Kas 2020 20:23

Ajansa 'neşter' mi vurulacak? DHA yönetiminden rapor istendi!

Kubilay Gülbek'in Genel Müdür olması sonrası eski kadrolar üzerinde mobbing yapılmaya ve psikolojik baskı kurulmaya çalışıldığı iddiası hız kazanmıştı.

Demirören Haber Ajansı kurulduğu 1999 yılından bu yana en çalkantılı günlerini yaşıyor.

Doğan Medya Grubu'ndan Demirören Medya Grubu'na geçen yarım asırlık ajansın başına A Haber'den transfer edilen Kubilay Gülbek ve Gülbek tarafından Görüntülü Haberler Müdürlüğü görevine getirilen Nazif Özcan'ın mobbinglerine dayanamayan deneyimli gazeteciler ajansla yollarını bir bir ayırıyor.

Diyarbakır Büro Şefi Ferit Aslan, Adana Büro Müdürü Bekir Karakoca, Muğla İl Temsilcisi Cavit Akgün, Ege Bölge Temsilcisi Elif Demirci, Tunceli muhabiri Ferit Demir, Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mücahit Yolcu ve Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan'ın ardından son olarak Erzurum Bölge Müdürlüğü'ndeki 4 çalışandan muhabir Hümeyra Pardeli ve kameraman Zafer Kumru da ajansla yollarını ayıran isimler oldu.

Başarılı gazetecileri bir bir kaybeden ajansta yaşananlara uzun süredir ses çıkarmayan üst yönetiminn son günlerde işten ayrılanlarla ilgili DHA'dan rapor istediği öğrenildi.

Demirören Medya Ticari Grup CEO'su Metin Sezici'nin, ajansın kötüye giden durumuyla ilgili hangi adımları atacağı merak ediliyor.