Medya
08 Mayıs 2015 14:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Ahmet Taşgetiren'e göre muhalefetin itirazı doğal!

Erdoğan'ın mitingleri "Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirdi" eleştirilerine neden olurken, Star gazetesinin başyazarı Ahmet Taşgetiren, muhalefetin bu eleştirilerinin tabii olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde 400 vekil istemesi ve muhalefeti sert bir dille eleştirmesi "Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirdi" eleştirilerine neden olurken, Star gazetesinin başyazarı Ahmet Taşgetiren, muhalefetin bu eleştirilerinin tabii olduğunu söyledi.
Ahmet Taşgetiren yazısında, "Cumhurbaşkanı muhalefetle açık polemik yapıyor, adres göstermese de neresi için istendiği çok net olan bir taleple 400 milletvekili istiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce "Halk oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı fiilen yarı başkanlığı getirir" tezleri vardı, o iddianın kısmen devreye girdiği söylenebilir. Ama diğer iddia olan 'Partili Cumhurbaşkanı' modelinin daha etkin olarak devreye girdiği gözlemleniyor" ifade etti.

Taşgetiren, "Bir kesim Tayyip Erdoğan coşkusu yaşıyor. O nerede ise orada duracak bir toplum kesimi olduğu kesin. Bu kesim Tayyip Bey'i 'Başkanlık' dahil her sorumluluğu en iyi şekilde üstlenecek ve ülkeye hizmet edecek bir lider olarak görüyor. Buna rağmen AK Parti kitlesinin bir bölümü dahil, 'Başkanlık' tema'sının belirgin bir heyecan uyandırmadığı da tespitlerim arasında" görüşünü dile getirdi.
Taşgetiren şöyle yazdı:
Muhalefet tabii olarak öfkeli. Onun için de “Cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığı” vs demeyip Erdoğan’ı boy hedefi olarak almaktan geri kalmıyor. Muhalefetin seçim kampanyasında da Erdoğan, en etkin saldırı alanları arasında yer alıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tavrı bilinçli olarak seçtiğini söylemek yanlış olmaz. Hiç şüphesiz 7 Haziran onun için de hayati önem taşıyor. Çünkü Cumhurbaşkanlığına çıkmış olmayı bir tür yarı emeklilik gibi görmüyor. Lideri bulunduğu siyasi hareketin etkinliğinin devletin zirvesine çıktığını, aslında orada da “Sistem restorasyonu” adına yapılması gerekli önemli adımlar olduğunu düşünüyor. Halkın kendisine verdiği yüzde 52 oyun, böyle bir misyonu içerdiğine inanıyor.
Erdoğan’ın seçimlerde böylesine bir aktif hamle yapıldığında öncelikle muhalefet cephesinden nasıl bir tepki ile karşılaşacağını tahmin etmeyeceğini düşünmek akla ziyandır.