Polemik & Kulis
26 Mayıs 2014 13:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Ahmet Kekeç'ten Melis Alphan'a sert yanıt! "Nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz siz?"

Melis Alphan'ın hem meydan okuyan hem de ağlayan bir yazı yazdığını ileri süren Kekeç, "Nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz siz?" diye sordu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan, Soma ile ilgili attığı "Bu yardım kampanyalarına destek olmayın şimdilik. Deprem gibi değil, insanların evi barkı var. Yapacağınız yardımlar sadece hükümetin ekmeğine yağ sürüyor. Ve uzun vadede mağdurlara zararı dokunacak"  tweeti nedeniyle hem sosyal medyada hem de köşelerde eleştirilmişti.
Başbakan'ın AK Parti toplantısında sert bir dille eleştirdiği Alphan'ı hedef tahtasına oturtanlardan biri de Star yazarı Ahmet Kekeç olmuştu.

AHMET KEKEÇ NE DEMİŞTİ?

Kekeç, "Melis Alphan Hürriyet'te yazıyor... Okumadığım için, ne yazdığını ve meselelere nasıl yaklaştığını bilmiyorum." diye başladığı eleştirisinde, "Dün, bir sınıfın “topyekûn çıldırdığını” yazmış, saygıdeğer bir psikiyatrdan örnekler vermiştim. Bir kesim, gerçekten de aklını yemiş durumda... Bu görülsün ve daha iyi anlaşılsın diye Melis Alphan’la bu kadar vakit kaybettim" demişti.

ALPHAN YANIT VERDİ: "HAYSİYET CELLADI"

Alphan, Cumartesi günü kaleme aldığı "açık mektup" başlıklı yazıda Ahmet Kekeç'e yanıt vermişti. "Bu yazınızla son dönemin moda tabiriyle 'haysiyet cellatlığı'na soyunmuş bir grupla kol kola girdiniz." diyen Alphan, kendisine yönelik haberin kelimesi kelimesine aynı olduğunu ileri sürmüş, Kekeç'i "Haysiyet Celladı" olmakla suçlamış  ve "Benim içim rahat, işimi doğru yapmanın huzuruyla dolu." yazmıştı.

POLEMİK'TE SÖZ SIRASI KEKEÇ'TE

Ahmet Kekeç bugün Star gazetesindeki köşesinde Melis Alphan'a yanıt verdi. Alphan'ın hem meydan okuyan hem de ağlayan bir yazı yazdığını ileri süren Kekeç, "Nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz siz?" diye sordu.

İşte o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

"Melis kızımız, “yandaş” standartlarına ilişkin sözlerini eleştirdim diye, hem meydan okuyan, hem de ağlayan bir yazı yazmış... “Haysiyet cellatlığı” filan gibi laflar ediyor... Hey Allah’ım!
Haysiyet cellatlığı nedir?
Kızımız bu sözden ne anlıyor?
Daha doğrusu, okuduğunu anlıyor mu ki, ağlak ve sızlak laflarla mukabelede bulunuyor? “Haysiyet cellatlığı” arıyorsa, kendisini o köşeye konuşlandıran adamların yazdıklarına baksın...
Kendi gazetesine baksın.
Hatta kendi yazdıklarına baksın.
Eskiler “ikrar” derlerdi... “Ahmet Kekeç Milliyet’i koruduğuna göre, o gazete artık yandaş” demek de ne oluyor. Kötülüğün ve cehaletin ikrarı mı?
Nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz siz?