Medya
27 Ara 2021 21:25 Son Güncelleme: 27 Ara 2021 21:56

Ahmet Dirican’dan Sarıkaya’ya Aslı Işık cevabı! "Dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz"

Muharrem Sarıkaya, gazeteci Aslı Işık’ın “Hamileyken beni sandalyeden itti” iddiasına verdiği cevapta “Aynı suçlamayı 11 yıl önce Ahmet Dirican’a da yöneltmişti” dedi. Dirican’dan bu açıklamaya tepki geldi.

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, İHA kameramanına attığı tokat sonrası gündemden düşmüyor.

Bir dönem Habertürk’ün Ankara bürosunda çalışan Aslı Işık, hamileyken Muharrem Sarıkaya’nın kendisini ittiğini iddia etmişti.

 Aslı Işık’ın bu iddiası sonrası Muharrem Sarıkaya twitter hesabından yaptığı açıklama ile söz konusu olayın gerçek dışı olduğunu belirterek, Işık’ın aynı suçlamayı 11 yıl önce dönemin Habertürk Ankara Büro Haber Müdürü Ahmet Dirican’a da attığını ifade etti.

 Sarıkaya’nın açıklamasına Ahmet Dirican’dan cevap geldi.

 Twitter hesabından açıklama yapan Dirican, Sarıkaya’nın savunmasını şaşkınlıkla okuduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İHA Kameramanı Ahmet Demir’e tokat atan Muharrem Sarıkaya’nın, hamile gazeteci arkadaşımızı ittirerek sandalyeden düşürdüğü iddiası karşısında kendisini savunurken, aslında bu iddianın 11 yıl önce benim için dile getirildiği yönündeki mesajlarını şaşkınlıkla okudum.

 Öncelikle vurgulamam gerekir ki, hangi meslekte olursa olsun bir kişinin bir başkasına şiddet uygulamaya hakkı yoktur. Muharrem Sarıkaya’nın görevini yapmaya çalışan Kameraman Ahmet Demir’i tokatlamasının hiçbir gerekçesi olamaz, özürle, kınamayla geçiştirilebilecek bir hareket değildir.

 FETÖ’den ve Adil Öksüz’ü kaçırma iddiasıyla mahkum olan birinin isteği üzerine 11 yıl kadar önce atıldığım ve mesleğimi yapmama engel olan Habertürk Gazetesindeki olaya gelince…

 Ben sandalyeden düşürme olayına tanık olmadım.

 Madem 11 yıl önce böyle bir iddia benim için söylendi niçin en azından savunmam istenmedi? Kısacası Demirel’in deyimiyle ‘Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz’…”