Gündem
27 Ara 2021 14:07 Son Güncelleme: 27 Ara 2021 14:11

Muharrem Sarıkaya'dan Aslı Işık'ın iddiasına yanıt! "Hamileyken sandalyeden itti" demişti

İHA muhabirine attığı tokatla gündeme oturan gazeteci Muharrem Sarıkaya ile ilgili gazeteci Aslı Işık'tan "7 aylık hamileyken beni sandalyeden iterek düşürdü." iddiası ortaya atılmıştı. Sarıkaya, Twitter hesabından hakkındaki iddiaya yanıt verdi.

İHA muhabirine attığı tokat ile gündeme gelen Muharrem Sarıkaya'yla ilgili bir dönem birlikte görev yapan Aslı Işık'tan ağızları açıkta bırakan bir iddia ortaya atıldı.

Bir dönem Habertürk’ün Ankara bürosunda görev yapan Aslı Işık, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Sarıkaya’nın rutin hareketi bu. Adam şiddeti öyle içselleştirmişti ki, 7 aylık hamileyken bana bundan çok daha fazlasını yapmıştı. Medyanın kelli felli abileri bunların hepsini biliyor. Yer Habertürk tarih: 7. 8.2009” dedi. 

"İDDİASI GERÇEK DIŞI, KOCA BİR YALANDIR"

Muharrem Sarıkaya, Işık'ın kendisiyle ilgili iddiasına Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "NOT: Olay sonrası tanıyıp tanımadığım birçok kişi hakkımda ağır sözler söyledi, bazıları da ithamda bulundu. Bunlardan biri de Aslı Işık idi. Beni, Ağustos 2009’da “Yedi (7) aylık hamile iken sandalyesini itip düşürmekle” suçladı. Oysa, Aslı Işık bu iddiasını, o tarihte Habertürk Ankara Büro Haber Müdürü olan gazeteci Ahmet Dirican hakkında dile getirmişti. O gün haber merkezinde bulunanlar tarafından iddiasının gerçek olmadığı yüzüne söylendiğinde Aslı Işık, “Ama olsaydı sandalyeden düşebilirdim” diye ilginç bir gerekçeye sığınmıştı. Bu gelişmelerden o dönem sonradan bilgi sahibi oldum. Onbir (11) yıl önce Ahmet Dirican için söylediği, sonrasında hiç dile getirmediği gerçek dışı suçlamasını, dönüp dolaşıp bugün de bana isnat etmiş olmasının şaşkınlığı içindeyim. Başta açtığı davadaki mahkeme tutanakları olmak üzere, o an haber merkezinde bulunanlar ve gazeteci Ahmet Dirican bunun tanığıdır. İddiası gerçek dışı, koca bir yalandır." ifadelerini kullandı.