Medya
30 Mayıs 2011 08:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:24

ADINI YAZMAYI BİLMEYEN KÖŞE YAZARI! ORAY EĞİN, ERGUN BABAHAN'I TOPA TUTTU!

Akşam yazarı Oray Eğin, Bahçeli ile ilgili yazı tepkilere neden olan Star yazarı Ergun Babahan'la ilgili sert bir yazı kaleme aldı.

İşte kalite sorunu

Adam adını yazmasını bilmez, hayatında bir kitabı baştan sona okuyup okumadığı şüpheli ama mesleğini sorarsanız ’köşe yazarı’ olarak geçiyor.
Ergun Babahan’ın yönettiği gazetede çalışırken zaman zaman yayın yönetmeni olarak yazmak zorunda olduğu metinlerin yazıişlerinde nasıl alay konusu olduğunu hatırlarım. Gazetenin kıdemli muhabirleri onun Türkçesini, ifade bozukluklarını düzeltmek için uğraşırdı. Çoğu zaman da kimse ne demek istediğini anlamazdı. Çok basit bir konuyu bile ifade etmekte zorlanırdı. Öyle bir yeteneği, altyapısı yoktu ne yazık ki...
Adını yazmasını bilmeyen adam köşe yazarı... Ama hala köşe yazısı yazmayı da bilmiyor.
Geçen gün Devlet Bahçeli’nin de kasetleri olduğuna dair kaleme aldıkları ’yazı’ mı Allah aşkına? Bu kadar çiğ, bu kadar düzeysiz, mesnetsiz, sallama bir köşe yazısı yazılır mı?
Ancak yazı yazmasını bilmeyenin kaleminden çıkar bu kadar ucuz bir yazı. Yazıdan bihaber olanın, yazıya saygısı olmayanın.
Ben İslamcı basının gelişmesini, merkez medyadan yazar devşirmesini, kendi yıldızlarını yaratmasını ilgiyle yıllardır takip ediyorum. Ama işte böyle Ergun Babahan gibi isimlerle yola çıkınca da basındaki kalite sorunu hemen ortaya çıkıyor.
Zamanla karşı mahalle basınının da bu kalite çıtasını fark edeceğini, ileriye gitme zorunluluğunun ister istemez bu gazetelerde de kendisini göstereceğini düşünüyorum. O zaman da kuşkusuz eleme kaçınılmaz olacaktır.
Yazık ki o eleme gününe kadar bu kalitesizler ordusu mesleğimizi çürütmeye devam edecek.
***
Not: Gelin bir tahminde bulunalım. Bu eleştirim üzerine birkaç gün içinde zamanında ekmeğini yediği, daha kısa süre öncesine kadar kapısında iş dilendiği bu gazetenin patronunu hedef alan bir saldırı yazısı yazacak Babahan...
İddiaya var mısınız?
Not 2: Hiçbir iğrençlik, en kötü yazı, en rezil haber bile Star gazetesine yönelik saldırıyı meşru kılmaz. Camları indirmenin, gazetecileri tehdit etmenin bir açıklaması olamaz. MHP’li tosuncukların hala yontulması, hala olgunlaşması gerekiyor: Devlet terbiyesi bekliyorum. Tüm Star çalışanlarına geçmiş olsun, hepimizin yaşamının pamuk ipliğine bağlı olduğu gündelik terör ülkesi Türkiye’de ucuz kurtuldular.