Polemik & Kulis
23 Ara 2010 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

"AÇIKLA BAKALIM ALİ BAYRAMOĞLU, BU RAHATSIZLIĞIN HANGİ LİBERAL, DEMOKRAT ANLAYIŞA SIĞIYOR!"

Programına son verilen Ruhat Mengi uzun bir süre sonra ekrana çıktı ve Bayramoğlu'na verdi veriştirdi

Dün CNN Türk ekranlarında Medya Mahallesi programında yaşanan gerilimli dakikalar bugün cevap hakkı doğurdu. Ayşenur Arslan'ın konuğu olan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'nun "Ruhat Mengi ile Hasan Cemal'i karşılaştırmak bana ağır geliyor" anlamına gelen cümleleri üzerine bugün Ruhat Mengi hem köşesinden hem de Arslan'ın programına katılarak ekranlardan yanıt verdi.

Köşesinde "Ali Bayramoğlu'nun ileri demokrasisi!" başlıklı bir yazı kaleme alan Mengi, Bayramoğlu'nu şu cümleler ile eleştirdi:

"Cevap hakkı doğduğu için telefonla bağlanıp kendisine 'açıkla bakalım Ali Bayramoğlu, 13 yıl Sabah'ta, 10 yıla yakın zamandır Vatan'da köşe yazarlığı yapan ve gazeteciliğe senden çok önce başlayan bir meslektaşını hangi nedenle karşılaştıramıyorsun, bu rahatsızlığın hangi liberal, demokrat anlayışa sığıyor" diye sormak istedim ama süre bitmişti, bugünkü programa kaldı."

SALDIRGANLIĞIN NEDENİ

"Bir kere orada olmayan bir meslektaşına hakaret anlamında konuşması ayıbın en büyüğüdür. İkincisi ben karşılaştırmalardan hiç hoşlanmam, okuyucu-izleyici her yazara vereceği yeri iyi bilir ve bazılarını "belli gruplarla karşılaştırılmayacak" konuma getirir. O bazıları; hiçbir iktidarın adamı olmayan, rüzgara ve çıkara göre fırıl fırıl dönmeyen , ülke adına gerçekleri yazmaktan çekinmeyen gazetecilerdir. Onlar "farklı düşünceye saygılı, onları ve söyleyenleri yok sayma veya çaresizlik içinde hakaret etme gereği duymayan"lardır. Saygınlıkları buradan gelir."

AĞIR GELİYORSA BİR ZAHMET İZLENME ORANLARINA BAKSIN!

"Bu konuda tevazuya gerek olduğunu sanmıyorum, eğer mutlaka karşılaştırma yapmak istiyorsa; kendisinin ve arkadaşlarının yaptığı TV programlarının izlenme oranı ile benim yaptığımı bir zahmet karşılaştırıversin. Hem de bir yıllık tüm programları. Hem de onların grup halinde, benim ise tek başıma yaptıklarımı... Ama TRT'deki "sıfır reytingli" olmakla beraber israrla sürdürülenlere bakmayabilir."

CANLI YAYINDA 15 DAKİKA KESİNTİSİZ KONUŞTU

Mengi bugün de Medya Mahallesi programına katıldı ve 15 dakika boyunca Bayramoğlu'na cevap verdi. Yazısında ifade ettiği görüşleri tekrarlayan ve "Medyanın özgür sesleri susturuldu, programlar kaldırıldı, gazeteciler korkutuldu, gazeteciler sindirildi. Medyada şu an belli bir grubun sesi çıkıyor." diyerek kendi programının yayından kaldırılmasına da değindi.

Mengi'nin soz söz olarak "Ali Bayramoğlu'nu kınıyorum. Size yaptığını da gördüm. Programa çağırdığınıza pişman etti." demesi üzerine Ayşenur Arslan "Hayır, tartıştık ama ben onun da gelip konuşmasını istiyorum." şeklinde yanıtladı.