Polemik & Kulis
23 Mar 2012 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:28

A HABER ÇALIŞANLARINI İSYAN ETTİREN MESAJ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Genel Yayın Yönetmenliğini Cengiz Er'in yaptığı A Haber'de çalışanlar huzursuz...Ve çalışanlar bu huzursuzluklarının nedenini Medyaradar ile bakın nasıl paylaştı.

İşte bir A Haber çalışanının Medyaradar'a gönderdiği "izin" isyanını yansıtan mail...Elçiye zeval olmaz diyor ve olduğu gibi yayınlıyoruz....

Yaşamış olduğumuz bir durumu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ahaber , Atv’nin haber kanalı olarak hala yayın hayatını sürdürmekte.Ahaber , 24 nisan 2011 tarihinde test yayına ve 25 nisan’da da normal yayınını başladı.Yaklaşık bir yıldırda  Ahaber ve Atv’nin Haber Merkezlerindeki görevli personel havuz sistemine göre çalışıyor. (Özellikle de muhabir ve kameramanlar.)

Uzun zamandır ,çalışanlar yöneticilerine ,  yoğun çalışma koşullarının hayatlarını olumsuz etkilediğini bu yüzden , tek gün olan izin günlerinin ikiye çıkarılması için talepte bulunuyordu.
Geçtiğimiz hafta karar alındı ve ATV ile Ahaber’de izinler iki güne çıkartıldı.
3 gün önce insan kaynakları , iki gün izin yapamazsınız diyerek bunun iptal edilmesini istedi.
Ancak Erdoğan Aktaş ve Uygar Eremektar devreye girerek , personellerinin arkasında durdu ve izinlerin iki gün olarak , düzenlenen şekilde kalmasını sağladı.

Bugün ise Ahaber çalışanlarına şoke edici bir mail gönderildi.

Maili gönderen kişi ise şu andaki Ahaber Genel YAyın Yönetmeni Cengiz Er. aynen maili paylaşıyorum.

----------------
From: CENGIZ ER
Sent: Thursday, March 22, 2012 5:32 PM

Sevgili Arkadaşlar.
A Haber’de haftalık izinlerin iki güne çıkarılması gibi bir uygulama kararımız yoktur.
Çalışma saatleri ve izin çizelgemiz bugüne kadar uyguladığımız normal düzende devam edecektir.
Bütün birim yöneticilerimizin buna dikkat etmesini rica ederim.
İyi çalışmalar……

-----------------------

Yani son  durum şu , aynı haber merkezinin içerisinde kadrosu ATV’de olan personel haftada iki gün izin yaparken , kadrosu AHABER’de olan personel ise haftada bir gün izin yapacak.

Yaklaşık bir yıldır ekstra bir ücret almadan her iki kanala da çalışan personel arasında kadrolarının farklı kurumlarda olması sebebiyle  böyle bir ayrım yapılması hiç ama hiç hoş değil...

yaşamış olduğumuz bu haksızlığı sizlerle paylaşmak istedik. Sitenizde bu durumu dile getirebilirseniz , belki bizlere bir faydanız dokunabilir.

Niçin isimsiz bir mail attığımız malum , sonrasında işimizden olma durumumuz olabilir. Bu yüzden durumu anlayışla karşılayacağınızdan eminiz.
Teşekkürler

MEDYARADAR/ÖZEL

ETİKETLER
#ATV #ahaber #izin