Polemik & Kulis
28 Nis 2017 15:40 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:29

Yıldıray Oğur Twitter'dan duyurdu: "Türkiye Gazetesi'ndeki yazılarıma son verildi" (Medyaradar/Özel)

Türkiye Gazetesi'nde 4 yıldır köşe yazarlığı yapan Yıldıray Oğur ayrılığını Twitter'dan duyurdu.

Türkiye Gazetesi, Yıldıray Oğur ile yollarını ayırdı. Oğur haberi, kişisel Twitter hesabından duyurdu.

Bir süredir iktidara yönelik eleştirilerini dile getirdiği yazılar kaleme alan Yıldıray Oğur'un, gazetedeki yazılarına son verildi.

"GİZLİ HAYIRCI" OLMAKLA SUÇLANDI

Oğur, Türkiye'de parlamenter sistemi bitiren "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 48.6 "hayır" oyuna karşılık yüzde 51.4 "evet" oyu ile kabul edildiğinin açıklanmasıyla sona eren halk oylamasına giden süreçte, kimi köşe yazarlarınca "gizli hayırcı" olmakla suçlanmıştı.

Oğur, Türkiye gazetesinde yayımlanan son yazısında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik başlatılan soruşturmalarda, hiçbir milletvekilinin adının geçmemesini eleştirmişti. 

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞINA ULAŞILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, bakan koltuğuna oturan çocuğun, Fethullah Gülen cemaatiyle bağdaştırılan 'dinlerarası diyalog' ifadesini kullanması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'nca soruşturma başlatılmasına tepki gösteren Oğur, "FETÖ’nün kayıp siyasi ayağına galiba sonunda ulaşıldı. Hem de en az ilk bakılması gereken yerde çıkıverdi karşımıza;  Bakanlar Kurulu salonunda" demişti.

MACERANIN SONUNA GELDİK

Oğur, ayrılık haberini Twitter'dan şu mesajla duyurdu:

"Bir maceranın daha sonuna geldik. Türkiye'deki yazılarıma son verildi. Bu zor 4 yıldaki destekleri için teşekkür ederim. Hayırlısı..." 



PELİKAN DOSYASINDA ADI VARDI

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasının fitilini ateşleyen Pelikan Dosyası'nda Oğur'dan 'Davutoğlu ekibinden' diye bahsediliyordu.

Pelikan Dosyası'nda Oğur hakkında şu ifadelere yer verilmişti:

“… Yıldıray Oğur ve Ceren Kenar (bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi gerektiğini yazdı, Mahçupyan’a siper oldular, Babacan’a sahip çıktılar, Can Dündar bırakılınca sevinçten havalara uçtular), Genç Siviller ekibi (Yıldıray Oğur’un talimatıyla AK Parti gençlik kollarının üst kademelerine sızdılar) …” 

CEM KÜÇÜK TEHDİT ETMİŞTİ

Oğur, son dönemde tartışmaların odağındaki isim olan Cem Küçük'le referandum sırasında polemik yaşamıştı. Küçük, Oğur'u "Ceren Kenar ve Yıldıray Oğur ikiniz de sinsi hem de çok sinsi işler çevirdiniz. Artık bittiniz" ifadesiyle tehdit etmişti.