Polemik & Kulis
16 Kas 2018 12:19 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:59

Sabah Gazetesi'nden flaş ayrılık! Hangi başarılı isim gruptan koptu? (Medyaradar/Özel)

Sabah ve atv gibi yayın organlarını bünyesinde bulunduran Turkuvaz Medya'da başlayan tensikat devam ediyor.

Turkuvaz Medya’nın amiral gemisi Sabah Gazetesi’nde tensikat depremi tüm hızıyla sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bazı şirketler krizi fırsat bilip adam çıkarmaya başladı” açıklaması nedeniyle ertelenen tensikat için geçtiğimiz haftadan itibaren düğmeye basılmış, ayrılıklar bu hafta başından itibaren ise doruğa çıkmıştı.

Aralarında Cosmopolitan Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Özlem Kotan, Sabah Gazetesi Ekler Genel Yayın Yönetmeni Şengül Balıksırtı, köşe yazarı Ayşe Özyılmazel, Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Muhammet Şahintaş, Fotomaç istihbarat şefi Yılmaz Şenol, Turkuvaz Dergi Grubu İnternet İçerik Sorumlusu Cüneyt Türkmen, A Haber Görsel Yönetmeni Mehmet Ali Esirgenç,  Esguire Yazı İşleri Müdürü Seda Karan'ın da aralarında yer aldığı birçok çalışanın görevine son verildiği gruptan bir ayrılık haberi daha geldi.

3 yıldır Sabah Gazetesi'nin Günaydın ekinde renkli ve beğenilen röportajlara imza atan Oğuzhan Toracı'nın da grupla ilişiği kesildi.

Grupta küçülme operasyonunun devam edeceği, küçülme oranının yüzde 50 olacağı her iki kişiden biri ile yolların ayrılmasının planlandığı belirtiliyor.  



OĞUZHAN TORACI KİMDİR?

Anadolu Üniversitesi İletişim Bölümü'nden mezun olan Toracı, kariyerine 18 yaşında Sinematürk Dergisi'nde başlamıştı. Ardından Los Angeles Alaturka E-Newspaper'da önce yazar, daha sonra yayın koordinatörü olarak devam etti. Bir sürede Hürriyet Gazetesi ek yayınlarında konuk köşe yazarlığı yaptı ve en son Danimarka Haber Gazetesi için özel röportajlar hazırlıyordu.
2011 yılında 21 yaşındayken, önce engelli haklarına ithafen Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu, Emre Belözoğlu gibi sağlıklı sporcuları engelli mizanseninde fotoğraflayarak açtığı sergiyle; ardından da başta R. Tayyip Erdoğan, bakanlar, komisyon başkanları ve milletvekilleri dahil toplamda 42 siyasetçinin katılım sağladığı çocuk hakları temalı "Gelin Birlikte Oynayalım" isimli sosyal sorumluluk projesiyle adından söz ettirmişti. Genç gazeteci, 2013 yılında da "35 Yıl ve Üzeri Kariyeri Olan, 35 Usta ve Ünlü Tiyatro Sanatçısıyla Yüz Yüze " temasında gerçekleştirdiği söyleşilerden oluşan "35" isimli kitabını çıkarmış ve "Yılın Kitabı" seçilerek ödüllendirilmişti.

MEDYARADAR/ÖZEL