Polemik & Kulis
14 Mayıs 2015 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Cem Küçük'ten Ali Bulaç'a sert sözler: İstediğin kadar ağla Cemaat medyasına el konulacak!

Ali Bulaç'ın "Mal varlığına el koymak Cahiliye adetidir" demesini değerlendiren Cem Küçük, "...er ya da geç bu yayın kuruluşlarına el konulur. Bunlar boş laf. El konulacağından eminim ben." diye yorumladı.

24 TV ekranlarında yayımlanan Günün Manşeti programını Ersoy Dede ile birlikte hazırlayıp sunan Star gazetesi yazarı Cem Küçük'ten Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç'a canlı yayında sert yanıt geldi.

Ali Bulaç'ın "Zaman gazetesine, Cemaatin diğer yayın organlarına ve Doğan Grubuna el konulacağı" iddialarını değerlendirdiği yazısında "Mal varlığına el koymak Cahiliye adetidir" demesini değerlendiren Cem Küçük, "...er ya da geç bu yayın kuruluşlarına el konulur. 2015 Kasım'ında el konulur, 2016 Şubat'ında el konulur. İstediğin kadar ağla, bağır çağır, olacak olan şey bu. ... el koymak cahiliyedir, filan bunlar boş laf. El konulacağından eminim ben." diye yorumladı.

İşte canlı yayında Ersoy Dede ve Cem Küçük'ün o yazıya yönelik yorumları:

Ersoy Dede: Ali Bulaç sana selam söylüyor.

Cem Küçük: "Mal varlığına el koymak Cahiliye adetidir" diye bir şey yazmış.

Ersoy Dede: Bu zamanlar önemli zamanlar diye. Cem Küçük'ü takip edenler bileceklerdir, ısrarla diyor ki, Örgüt ise eğer bu, yani mahkeme örgüt diye karar veriyorsa, örgütün medyası olmaz diyordu Cem Küçük. Burada bir korku hasıl olmuş demek ki. Diyor ki Ali Bulaç, "Hizmet hareketine ait mal varlıklarına el konulmasının ön hazırlığını yapıyor, medya kuruluşlarına (Zaman Gazetesi-Samanyolu Televizyonu) el konulması için çağrıda bulunuyorlar. Hizmet hareketi yanında Doğan Grubu'nun yayın kuruluşlarının da müsadere kapsamına alınmasını öğütlüyorlar, bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar... bir muktedirin devlet gücünü kullanarak muhaliflerini "çete veya terör grubu" olarak tanımlaması, arkasından onların mal varlığına el koymaya kalkışması, sadece İslam dininin "malı koruma ilkesi"ni ortadan kaldırmaz, diğer dört hakkı da tehdit altına sokar, toplumu küçük bir zümrenin keyfî yönetimine terk eder." diyor Ali Bulaç.

GÜRSEL TEKİN EL KOYACAĞIZ DERKEN NEREDEYDİ ALİ BULAÇ

Sen bununla ilgili eleştirini yap ama bu Ali Bulaç çıkıp da, CHP'nin kudretli ismi Gürsel Tekin, aralarında Akşam ve Star gazetesinin de olduğu, bizim grubumuzun da olduğu medya grubu için "8 Haziran'da bunların mal varlıklarına el koyacağız, bu medyaya el koyacağız" diye ortalığı ateşe verirken, Ali Bulaç olur mu canım devlet gücünü kullanarak kimsenin mal varlığına el konur mu dedi mi acaba. CHP ilan etti, iktidara geldiğimizde Star, Akşam, Güneş gazetelerine el koyacağız dedi. Ali Bulaç neredeydi o zaman.

DİNİ SİYASETE ALET EDİYOR

Cem Küçük: Bu adamlara çok şey söylemek lazım da... Beklentileri karşılanmayınca istedikleriniz olmayınca muhalefete savruluyorsunuz. Ali Bulaç biliyorsunuz cemaatçi filan değildir. İran'cı bile denilbilir. Başka bir ekolden geliyor. "Mal varlığına el koymak Cahiliye adeti..." Yazıda bir de mala el koymaya islami referanslarla süsleyip dini siyasete alet ediyor.

SEN TERÖR ÖRGÜTÜYSEN ER YA DA GEÇ EL KONUR

Gürsel Tekin hükümeti destekleyen medyaya el koyacağız diyor sen buna itiraz etmiyorsun. Senin de yazdığı gazetede Ali Bulaç, Fethullahçı Terör Örgütü, sınav sorularını çalan, insanlara kumpas kuran, telefonları dinleyen, en ılımlınız bile bunu biliyor. Başta Yayın Yönetmeniniz de Yazarlar Vakfındakiler de bunu biliyor. Sen bir terör örgütü üyesiysen, Kırmızı Kitap'a girdiysen, senin gazeten medyan olmaz, buna er ya da geç el konulur. 2015 Kasım'ında el konulur, 2016 Şubat'ında el konulur. Bir gün el konulur. Senin medyan olmamaz. İstediğin kadar ağla, bağır çağır, olacak olan şey bu.

DEVLETE DÜŞMANSINIZ, MİLLETE DÜŞMANSINIZ

Ben olacağı söylüyorum. Suyun bir akışı var. Bir yerden bir yere gider, bunu durduramazsın. Olacak olan bu. Sen insanları... Tehdit şantaj diyor. Yahu son 5 yıldır senin gazetene bakalım, tehdit etmediğiniz insan, iş adamı, gazeteci var mı? İçeri attınız insanları. Paralarına el koydunuz himmet diye. İş adamlarını Türkçe olimpiyatlarına sponsor ettirdiniz. Siz devlete düşmansınız, devlete düşmansanız millete düşmansınız. Dolayısıyla el koymak cahiliyedir, filan bunlar boş laf. El konulacağından eminim ben.