Polemik & Kulis
24 Şub 2018 11:47 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:02

Anket polemiği büyüyor! Sevilay Yılman'dan Abdülkadir Selvi'ye sert yanıt!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman ile Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi arasındaki anket polemiği tam gaz sürüyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin Afrin operasyonunun AKP'nin oylarını arttırdığı şeklindeki yazısına Habertürk yazarı Sevilay Yılman'dan yanıt gelmişti.Yılman, Selvi'nin söz ettiği şekilde bir anket olmadığını, böyle bir anketin Erdoğan'a ve Binali Yıldırım'a sunulmadığını yazmıştı.Yılman'ın yazısına yanıt veren Selvi, "Bu yazılar emekle yazılıyor, kuaför dedikodularına göre değil" demişti.

Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde Abdülkadir Selvi'ye yine fena yüklenerek "Kendisini iyi bir gazeteci sanıyordum, meğerse o iyi bir demogogmuş" ifadesini kullandı.

İşte Sevilay Yılman'ın Abdülkadir Selvi'ye yanıtı:

OLMADI BU CEVAP ABDÜLKADIR SELVİ


“Anketlere göre, Afrin operasyonu AK Parti’nin oylarını yüzde 55’e çıkardı” diyen Abdülkadir Selvi ile aramızda başlayan polemik ne yazık ki seviyesiz bir noktaya doğru kaymaya başladı. İtirazıma cevap verdiği yazıda şahsen aradığım cevabı bulamadım. Selvi’nin iyi bir gazeteci olduğundan hiç şüphem yoktu, ama verdiği yanıt sayesinde öğrendim ki aynı zamanda iyi de bir demagogmuş!

Ben “AK Parti anket yapmıyor” demedim. “Yapılan bu anketler Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a iletilmiyor” da demedim. Dediğim şuydu: “Yapılan hiçbir ankette, ‘Afrin Operasyonu AK Parti’nin oyunu yüzde 55’e yükseltti’ çıkarımına vardıracak bir soru yok, böyle bir sonuçla ilgili kimsede bir bilgi de yok!”

Şimdi bunun cevabını vermek yerine, konuyu çarpıtıp dallandırıp budaklandırmaya ne gerek vardı! İtiraz noktam gayet net ve söylediğim şey de kolay anlaşılabilirken niye bu öfke sevgili meslektaşım Abdülkadir Selvi?