Medya
02 Şub 2010 11:03 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:04

ZAFER MUTLU YENİ DÖNEMDE NE YAPACAK? AKIN İPEK MUTLU İLE YOLA DEVAM DİYECEK Mİ? YOKSA YOLLAR AYRILACAK MI?

"Zafer Mutlu'nun Milliyet'in dolaylı olarak başına gelme süreci biraz sancılı oldu" diyen Star yazarı Kudret Köseoğlu bunun ardından Milliyet ve Vatan Gazeteleri'nde yaşanan değişimi yazdı.

Zafer Mutlu yeni dönemde ne yapacak?

Zafer Mutlu bugünlerde epey düşünceli. Mutlu şu an Milliyet ve Vatan´a hakim. Bu iki gazeteyi birleşik grup gibi görürsek bu medya grubunun başında.


Herkes farkında ki Mutlu´nun Milliyet´in kontrolünü alması gazeteye bir dinamizm getirdi, gazete renklendi ve hareketlendi.


Öte yandan hafiften farkediliyor ki Mutlu´nun kontrolünü yeni ele aldığı Milliyet´in manşetlerinde bir demokratlaşma var. Çaktırmayan ama hafiften daha özgürlükçü daha demokrat hale gelen bir çizgi var.


Bunun dışında Zafer Mutlu´nun tam anlamıyla kontrolü altında olan Vatan gazetesinde de bir çaptan düşme gözükmüyor. Gazete tirajlarını korudu. "Manşetlerin liberalizasyonu" meselesinde Vatan da bir ileri bir geri... Bazen de iki ileri bir geri şeklinde ilerliyor.


Zafer Mutlu´nun Milliyet´in dolaylı olarak başına gelme süreci biraz sancılı oldu. Aydın Doğan epey bir zaman önce niyetlenmişti. Fakat o dönem Doğan´ın kızları Mutlu´yu istememişti. Ve süreç orada durdu.


Sonunda Aydın Doğan inisiyatif koydu. "Kimse bir şey demesin, Milliyet´te yönetimini Zafer´e vereceğim" dedi. Ve böylece kontrol şartsız şurtsuz Mutlu´ya ve onun bir numaralı adamı Tayfun Devecioğlu´na geçti.


Peki medya kulislerinde sürekli konuşulan bu iki gazetenin ve bir televizyonun devri gerçekleşince ne olacak? Bu iki gazeteyi alacağı söylenen Akın İpek Zafer Mutlu´yu muhafaza edecek mi? Yoksa yollar ayrılacak mı?


Akın İpek´in gazetelerin yönetim çatısına dokunmayı düşünmediğini geçen hafta yazmıştık. İpek, medyasını tüm karşıt fikirlerin bir arada olacağı bir merkez platform olarak yönetmeyi tasarlıyor. Tarafsız olmayacağı tek konu demokratik hukuk devleti ilkesi. Onun dışında milliyetçi, solcu, liberal, ulusalcı, muhafazakar gibi siyasi yelpazeyi kapsayan temel tüm görüşlerdeki yüksek profilli isimlere yer verilecek İpek medyasında. Hiçbir fikre, ilkeye ve değere sahip olmadan tetikçilik hevesiyle gezen Türk medyasını kirletmiş isimlere yer verilmeyecek.


Sorumuza geri dönelim. Yeni dönemde ne olacak?
Şahsen Kudret Köseoğlu olarak, Zafer Mutlu demokrasiden taviz vermeden tirajı artırmak merkezli bir anlayışla bu iki gazeteyi yönetme kararlılığını gösterirse sorun çıkacağını sanmıyorum.


Bu benim naçizane görüşüm. Neticeyi zaman gösterecek.


Kudret Köseoğlu/STAR