Polemik & Kulis
08 Ağu 2012 14:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:00

ZAFER MUTLU, POSTA'YI 'ESKİ SABAH' YAPMAK İÇİN Mİ HAZIRLANIYOR?

Doğan Grubu'nda kapalı kapılar ardında sonbahar için ilginç planlar konuşuluyor&...VAROL ERSOY yazdı.

Zafer Mutlu, kuşkusuz ki Türk basının özellikle son 25 yılına damga vuran önemli isimlerinden biri…
Ancak, Vatan Gazetesi’nin sahibi ve daha sonra da üst düzey yöneticisi olarak iktidar tarafından istenmeyen adam ilan edildi…
Önce kızının adını taşıyan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı’na ait okulun binası yıkıldı, sonra eviyle ilgili problemler yaşadı.
Vatan Gazetesi’nin Demirören-Karacan ortaklığına satılmasından sonra ise Doğan Gazetecilik’te kalarak, önce Aydın Doğan’ın danışmanı sonra ise yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaya devam etti.
Bir süre önce başlayan 28 Şubat soruşturmasında adı “tutuklanacak gazeteciler" arasında geçti.
O ise; yaklaşık iki yılı bulan sessizliği bitirmek, deyim yerindeyse “kızaktan çıkmak” için, önemli bir operasyona hazırlanıyor.
Mutlu’nun özellikle Vatan’daki eski çalışma arkadaşlarından bazılarına, "Biraz daha bekleyin, yakında beraberiz” dediği öne sürülüyor.
Peki; Mutlu, ne yapmak istiyor?
Sadece Doğan Holding’in patron katında konuşulan ve hâlâ kesin bir görüş birliği sağlanamayan bu plana göre Zafer Mutlu, önümüzdeki sonbahar aylarından itibaren Posta’dan sorumlu yönetim kurulu üyesi olmayı ve Posta’yı, eski Sabah Gazetesi gibi siyaset haberlerine ve yorumlarına daha fazla yer veren ve hatta siyasette gündemi belirleyen “etkin” bir haber gazetesi haline getirmek istiyor.
Aydın Doğan ve kızları ise Zafer Mutlu’nun ısrarlarına karşın bu talebe pek de sıcak bakmıyor. Bunun nedeni ise, Milliyet’i, Vatan’ı ve Star TV’yi kaybetme pahasına hükümetle iyileştirilen ilişkilerin tekrar bozulmaması…
Posta’da yapılacak böyle bir girişimin, Posta’nın mevcut okur yapısını rahatsız etmesi ve gazeteden kaçırması da endişe edilen konuların başında geliyor.
Ancak Zafer Mutlu’nun daha fazla perde gerisinde kalmayı kabul etmeyeceği, bu planının hayata geçirilmemesi durumunda, özellikle önümüzdeki yerel seçimlere doğru bir başka büyük grupla anlaşarak yeni bir gazete çıkarmak için çalışmalara başlayacağı da iddialar arasında…
***
Buraya kadar yazdıklarımız, Doğan Holding’in patron katından sızan bilgilerdi…
Peki; gerçekleşme ihtimali ne?
Bana sorarsanız düşük!
Yine de ne olacağını bekleyip göreceğiz…

VAROL ERSOY