Yufkacı Muammer'e kaçan eltilere Cezmi Abi yorumu! Bir yaşıma daha girdim

Cezmi Abi, bu hafta Esra Erol'un ekrana taşıdığı 'yufkacı Muammer' vakasını ve Demet Akalan-Aleyna Tilki polemiğini yazdı.

YUFKACI MUAMMER

Böylesini görmedim günlerdir sosyal medyada bir 'yufkacı Muammer' olayı... Detayını bilmiyordum, bilmez olaydım! Bir yaşıma daha girdim.

Biz nerede yaşıyoruz, nasıl bir toplum olduk, ne yapıyoruz? Suçlu programlar mı yoksa sosyal medya mı? Bu sefer bulamadım cevabı.

Ama bu sefer programın suçu yok. Ben de bir program yapsam bu konuyu işlerim. Ama Esra Erol kadar programda sabırlı olur muyum, bilmem.

Dünyalar güzeli çoluk çocuğa sahip iki elti... Onları ve eşlerini bırakıp Belmando'ya taş çıkartır yakışıklılıktaki yufkacı Muammer'e kaçıyorlar.

Programda diyaloglar Cem Yılmaz'a müthiş malzeme olacak nitelikte. Trajikomik bir olay. Güler misin ağlar mısın?  

Diyeceğim şu:  Ya bu insanların akıl sağlığı yerinde değil yada... Başka bir kelime bulamıyorum. Daha önceki yazılarımda Esra Erol'un yaptığı ve benzer programları eleştirdim. Ama bu konuda diyecek söz bulmakta zorlanıyorum. 

Bu o formata giden bir konu ve bende olsam yapardım?  Dedim ya Esra Erol kadar sabırlı olamazdım. Gazeteci sevgili dostum Enis Ersoy'un dediği gibi "Vay yufkacı Muammer vay!" 



MAGAZİNDE SEVİYE

Aslında çok takip etmem. Ama pazar günü ekranda zaping yaparken magazin muhabiri arkadaşların Demet Akalın'a Aleyna Tilki ile yaşadığı polemikle ilgili bir soru soruyor. 

Demet Hanım pişkin bir gülümsemeyle "Yemek Yedim gazim var" diyor...

Bu nasıl bir cevaptır!  Sen ki 'dünya çapında' bir pop yıldızı... Sen ki çok yüksek mevkilerde tanıdığı olan bir değersin, hiç yakıştıramadım. Gazı varmış!

Yıllar yıllar önce Tarkan "Çisim var" demişti de yerden yere vurulmuştu. Tarkan'ın sözleri en azından daha masumane...


MEDYADA HAREKETLİLİK..

Geçtiğimiz günlerde olaylı bir şekilde 'olay olan' OLAY TV'den bazı arkadaşlar işe başladı. Sevindik... Türkiye'nin 'medya haber yüzü' olan sitemiz Medyaradar editörleri konuyu haberleşitirdi.

Bunlardan en önemlisi Ankaranın nabzını en iyi tutan gazetecilerden Ünal Kaya arkadaşımızın BENGÜ TÜRK TV Haberin başına gelmesi...

Kanala, yeni bir soluk ve başarı getireceğine eminim. Yeni bir yapılanma olacağı ve ve kadroyu genişletecegi gelen bilgiler arasında.

Bir Başka hareketlilik SHOW TV de oldu. Başarılı haberci Faruk Demirel, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak göreve başladı. Hem haber kanalları hem de 'prime time' kanallardaki başarısıyla SHOW Habere güç katar umarım.

Benden bu kadar, iyi pazarlar!

Cezmi abiniz...