Polemik & Kulis
24 Oca 2022 14:51 Son Güncelleme: 24 Oca 2022 15:44

Yeniçağ kadrosunu güçlü isimlerle büyütüyor! 4 deneyimli isim dahil oldu…

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ahmet Çelik'in imtiyaz sahibi olduğu Yeniçağ gazetesi kadrosuna 4 deneyimli ismi dahil etti.

Yeniçağ gazetesi, ekibine 4 yeni deneyimli ismi daha dahil etti. MedyaRadar’ın özel haberine göre Yaşar Gürsoy sağlık editörü olarak ekibe dahil olurken Avrasya feribotuna giren ilk gazeteci ayrıca Güney kutbuna Bengüç Özerdem’le gidip Türk bayrağı diken Hakan Kumuk, magazin servisinde tecrübelerini aktaracak. TRT ve Akşam'da muhabirlik görevinin ardından Star Medya Grubu'nda Magazin ve Hafta Sonu Ekleri Müdürlüğü gibi görevlerde bulunan Hakan Sadıç da gazetenin magazin ekibine dahil olurken uzun yıllar Kanal D Ana Haber Merkezi'nde çalışan Erhan Songür ise ekonomi editörü olarak görev alacak.

GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ YAPMIŞTI

Yaşar Gürsoy, gazeteciliğe 1984 yılında, Güneş Gazetesi'ndeki stajı sonrasında muhabir olarak başladı. 1985'te kadrolu olarak Türkiye Gazetesi’nde aktif gazetecilik hayatına katıldı. Gürsoy, 1986-1988 yılları arasında Çetin Emeç’in Genel yayın Yönetmenliği’ni yaptığı Hürriyet Gazetesi’nde görev aldı.

1992'de DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci ile Günaydın Gazetesi’nde, 1993'te yazar ve televizyoncu Kürşat Başar’ın Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlendiği Tempo Dergisi’nde, 1994'de dergiyle aynı isimli televizyon programıyla televizyonculuk hayatına adım atan Yaşar Gürsoy aynı yıl Savaş Ay ile A Takımı’nın kuruluşunda bulunduktan sonra, 2000 yılından itibaren Bayındır Holding'e ait BRT'de iki yıl boyunca editörlük, muhabirlik ve belgesel programcılığı görevlerini üstlendi.

1994-1998 yılları arasında Ardan Zentürk, Cem Aydın, Aydın Özdalga, Tuncay Özkan ile Haber Merkezi'nde Uğur Dündar, Prof. Haluk Şahin ve Mehmet Ali Birand ile Kanal D Haber’de, Ali Kırca, Yılmaz Özdil, Korcan Karar ve Mehmet Barlas ile Atv Haber’de savaş muhabirliği dahil olmak üzere çeşitli alanlarda habercilik ve haber programcılığı ve spikerlik yapan Gürsoy, Ali Kırca’nın sunduğu Siyaset Meydanı programında yapımcı ve editörlük görevini üstlendi.

Kırca’nın görevi bırakmasının ardından Mehmet Barlas’ın sunduğu bültenlerde Atv Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevine başlayan Gürsoy ardından Habertürk TV’de Editör ve Ciner Medya Grubu'na bağlı Show TV Haber Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

Basılı 6 eseri ve yayınlanmış 12 belgeseli bulunan Yaşar Gürsoy çeşitli üniversitelerde medya iletişim dersleri verdi. İki çocuk babası.

BİRÇOK GÖREVİ ÜSTLENDİ

Mesleğe 1985’te Bulvar Gazetesi’nde başlayan Erhan Songür, Tercüman ve Günaydın gazetelerinde çalıştı. Özel televizyonların kurulmasıyla birlikte tv sektörüne geçen Songür, Flash Tv, ATV ve Kanal D’nin kuruluş süreçlerinde haber merkezlerinde çalıştı.

1994’te Kanal D Haber Merkezi’ne transfer olan Erhan Songür, 21 yıl boyunca muhabirlik, editörlük ve istihbarat şefliği gibi görevlerde bulundu.

GÜNEY KUTBUNA GİDEN İLK TÜRK

Gazeteciliğe 1985 yılında Sabah Gazetesi’nde başlayan Hakan Kumuk çok sayıda gazete ve televizyonda çalıştı. 6 Eylül 1986 yılında Neve Şalom Sinagog baskınını çeken ilk gazeteci olarak uluslararası ilk başarısını kazandı. Burada çektiği fotoğraflar başta Alman Stern dergisi olmak üzere dünyanın en büyük Haber dergilerinde kapak oldu. PKK kamplarında röportajlar yapmayı başardı.Aracı ile mayına çarptı ve hafif yaralı olarak kurtuldu. Savaş muhabiri olarak Birinci Körfez , 1992 yılında Abhaz-Gürcü savaşını izledi. Bu savaşa ilk olarak giden gazeteci olan Kumuk, burada çektiği görüntülerle savaşın bilinmeyen yönlerini dünyaya duyurdu.

1994 yılında Saray Bosna savaşını izlemek üzere Bosna Hersek'de görev yaptı. Burada Sırp askerleri tarafından 17 gün esir alındı daha sonra serbest bırakıldı ve yine Saray Bosna’ya dönerek savaşın en acımasız görüntü ve fotoğraflarıyla yurda döndü.  1995 yılında Çeçenistan savaşını izledi. 1996 yılında Çeçenler tarafından kaçırılan Avrasya Feribotu'na helikopterden atlayarak girdi ve gemi içinden çektiği görüntüleri tüm dünyaya ve Türkiye’ye geçmeyi başararak o yıltüm gazetecilik ödüllerini aldı. 1997 yılında Kosova savaşını izledi. Yunik dağlarında savaştan kaçan 500 kadın ve çocuğu dağdan geçirerek Birleşmiş Milletlere teslim etti. 1998 yılında Doğu Timor adalarına gitti.Bu adalardaki iç savaşı izledi.İki seneye yakın süre Endonezya'da yaşadı. 2007 yılında gazeteci arkadaşı Bengüç Özerdem ‘le birlikte, Güney Kutbu’na gitti ve 88’nci paralelden 90.ncı paralele yani sıfır noktasına giderek Türk Bayrağı dikti ve ekip arkadaşı ile birlikte Güney Kutbuna giden ilk Türk olarak tarihe geçti. 

HAKAN SADIÇ KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü mezunu olan Hakan Sadıç, mesleğe 1999 yılında TRT Ankara Film Çekim Servisi'nde staj yaparak adım attı. Ardından 4 yıl Akşam Gazetesi'nde magazin muhabirliği yapan Sadıç, 2006-2020 yılları arasında ise Star Medya Grubu'nda magazin editörü ve Magazin Müdürlüğü görevlerinde bulundu.