Polemik & Kulis
28 Tem 2011 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

YENİ ŞAFAK'IN YAYIN YÖNETMENİ ÇÖMERT'TEN SERT AÇIKLAMA! MEHMET Y. YILMAZ EZBERDEN SALLIYOR!

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert Habertürk'te Deniz Feneri davası ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Medya Derneği yöneticisi Yusuf Ziya Cömert, Deniz Feneri davası kapsamında polemiğe giriştiği Mehmet Y. Yılmaz hakında sert konuştu: "Mehmet Y. Yılmaz ezberden sallıyor."

Yeni Şafak genel yayın yönetmeni Cömert, cezaevinde destek ziyareti yaptıkları Deniz Feneri davasının tutuklu sanıkları Zahit Akman ve diğer Kanal 7 yöneticilerini savundu ve Deniz Feneri davasının "bazı siyasiler ve medya organları tarafından teşvik edildiğini" söyledi.

Habertürk sunucusu Ece Üner'in Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın yazısını hatırlatması üzerine sert bir eleştiri getirdi.

Ece Üner:  Belli medya grupları dendiği zaman oradan da yanıt geliyor. Mehmet Y. Yılmaz, diyor ki: "Cömert, zanlıların böyle bir soyguna karışmadıklarına inandığını söylüyor ve ancak Almanya’daki Deniz Feneri’nde “Bir düzensizlik, bir gevşeklik olduğunu hissettiğini” belirtiyor. 17 milyon Euro tutarında bir “gevşeklik” bu!" Sayın Cömert siz ne diyorsunuz?

Yusuf Ziya Cömert: O ezberden konuşuyor. Sallıyor. Benim söylediğim usulsüzlük şu: "Bir takım yardımlar yapılıyor. Ama bu çaba gayri resmi bir şekilde yapılıyor". Almanya Deniz Fenerinin başında bulunan kişi almaya usulüne göre defter tutmuyor. Falan filan.

Benim söylediğim ise burada insanlara ima edildiği gibi bir hırsızlık olmadığıdır. Bireysel münferit ve küçük çaplı yanlışlar her yerde olabilir. Her yerde daha büyük bir sorunun çözümü için yapılan şeylere katlanılabilir.

Yardım paraları alınıp kullanıldıysa, onların kafalarından geçenden daha ağır şeyler geçer benim aklımdan. Bir parayı çalmak büyük suçtur. Ama açe'de tsunami'de anası babası ölmüş çocuğa gidecek olan yardım parasını çalmak çok daha adice, çok daha namussuzcadır.