Medya
14 Eki 2013 09:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

ÜNLÜ YORUMCU “ÖNÜMÜ KESMEK İÇİN HER YOLU DENEDİLER”

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, ünlü spor yorumcusu Ömer Üründül'ün isyanını köşesine taşıdı..

ÖMER ÜRÜNDÜL: “ÖNÜMÜ KESMEK İÇİN HER YOLU DENEDİLER”

TRT Spor’da “Sportreler”de Ömer Üründül’le sohbet vardı. 1986 yılından bu yana bizlerle. 1996 Avrupa Şampiyonası, 2002 Dünya Kupası, 2008 Avrupa Şampiyonası maçlarının tümünün anlatmasıyla dikkatleri epey üzerine çekti.

“Benim bütün milli maçları yorumlamamın, meslekdaşlarımı rahatsız etmemesi mümkün değil” diyerek durumu özetledi. Kendisi işadamıydı. Futbolu çok seviyordu ve bu konuda öne çıkmak istiyordu. Nitekim söyleşide bunu açıkça ifade etti: “İşadamı olarak bu işin içine girip bütün maçları da ben yorumlayınca medyada bana karşı tepki oluştu...” Kıskandılar yani.

Bu işi para için yapanlar vardı!
Programdaki bir sorunun, sanırım futbol üzerine yazan, çizen, yorum yapanlar arasında tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Sunucu, “Aslında bu işi insanlar para kazanmak için yapıyor. Sizin de böyle bir sıkıntınız yok. Bunu yapmak zorunda değilsiniz. Yıldığınız ve yapmak istemediğiniz zamanlar oldu mu?” diye sordu. Yani “Hadi millet para için katlanıyor, sizin ne zorunuz vardı?”nın daha nazikçesi bu soru aslında!

“Halk beni seviyor baş edemezler”
Üründül soruyu şöyle yanıtladı: “Bunlar böyle yapınca daha da hırslandım. Halkın sevdiği insalarla pek başedilemiyor. Benim yolumu kesmek için her türlü yol denendi. Kendi çalıştığım gazetelerde dahi aleyhimde yazılar çıktı, lehimde çıkmadı.         Bütün bunlara rağmen ben bugüne kadar ayakta kalmayı başardım...”
Belki de Ömer Üründül’le “diğerlerini” ayıran nokta bu oldu basında. “Bu iş” lafı, tabii ayrı bir başlık. Emek, saygı, iş bir yana “bu iş” bir yana!

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN