Polemik & Kulis
19 Haz 2014 12:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:19

Ünlü tv yöneticisine "çakar" cezası! (Medyaradar/Özel)

Aracına "tepe lambası ve çakar" takarak trafikten kurtulmak isteyen üst düzey tv yöneticisi kim?

İstanbul trafiği hemen her gün perişan. Gazete ve özellikle de televizyon haber ekipleri o trafikte adeta ecel terleri döküyor. Yakalandıklarında ise trafik cezaları genellikle maaşlarından tahsil ediliyor.
Peki onların patronları ne yapıyor? Bir çoğu şoförlerinin maharetiyle alternatif yolları kullanarak gidecekleri yerlere ulaşıyor, kimileri de vaktinden önce hareket ederek trafikte sıkışmaktan kurtuluyor. Ama bir üst düzey yönetici var ki; diğerlerine göre kurnazca bir taktik geliştirmiş.
Trafikten kurtulmak için çözüm geliştiren üst düzey tv yöneticisi Doğan TV Holding CEO'su İrfan Şahin. 

POLİS KÖKENLİ TV'Cİ OLMASI KURTARMADI

İrfan Şahin polis kökenli. Doğan Grubu'na transfer olmadan önce emniyet mensubuydu. Şahin, trafikten kurtulmanın yolunu aracına "çakar lamba" takmakta bulmuş. Ama bu şu aralar başına bela olmuş. Trafik polisleri İrfan Şahin'i daha önce iki kez yakalayıp "çakar"ını söktürmüş. Ama çekirge bir sıçrar-iki sıçrar misali üçüncü de yakayı elevermiş. Balmumcu'da, eski meslektaşlarına yakalanan Doğan TV CEO'su İrfan Şahin'in "çakarları" alınmış, yüklü miktarda da ceza kesilmiş. "Bir kez daha yaparsanız aracınıza bir hafta el koyacağız" uyarısı alan Şahin, çareyi çakar lambalarını sökmekte bulmuş.



POLİSLERE "ÇAKAR" ÖDÜLÜ
Çakar, tepe lambası, polis sireni gibi aparatlar kullanan sivil sürücüleri yakalayan trafik polisleri ödüllendiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce çıkarılan genelgede, yasa ve yönetmeliğe aykırı davranarak usulsüz cihaz kullananlara yönelik karayollarında yapılan denetimlerde yasal işlemlerin “kararlılıkla” yapılması, para cezası yazılması ve cihazların araçlardan söktürülmesi istenmişti. 
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ın imzasıyla gönderilen benzer bir yazıda “Araç sahibi ve sürücüsü hakkında gerekli yasal işlemleri yapan personelin ödüllendirileceği” de belirtilmişti.

"ÇAKAR"LA YAKALANAN ÜNLÜLER
Tepe lambası aparatı piyasadan 50 - 100 lira arası fiyatlarla kolayca satın alınabiliyor.  İçişleri Bakanlığı'nın valilere gönderdiği "çakar lamba" genelgesi sonrası başlayan denetimlerde daha önce TFF Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve bazı rektörler yakayı ele vermişti.

MEDYARADAR/ÖZEL