Polemik & Kulis
23 Mar 2016 13:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Ünlü ekran yüzünün hukuk zaferi! Atv'ye açtığı davayı kazandı! (Medyaradar/Özel)

Ekranların ünlü yüzünün açtığı davada 5 yıl sonra karar çıktı.

2008 yılı Haziran ayından itibaren ATV Ana Haber bültenini sunmaya başlayan ve 27 Mayıs 2009'da da "reytinglerde başarısız oldun, izlenme oranı düşük” gerekçesiyle işten çıkartılan gazeteci Fuat Kozluklu için iyi haber.

Kozluklu, ATV’ye açtığı ikinci davayı da kazandı.

Hazırlamadığı haber bülteninin içeriğinden rahatsızlık duyduğunu ifade etmeye başlamasıyla işine son verilen Kozluklu, tazminatsız işten çıkarılmasının ardından İstanbul 5. İş Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Bilirkişi, Kozluklu'dan önce ana haberi sunan Mehmet Barlas'ın reyting tablosu ile karşılaştırarak ATV'yi; Fuat Kozluklu'yu işten çıkartma gerekçesinde haksız buldu.

Fuat Kozluklu mahkemede, "İçeriğine müdahale ettirilmediği halde ATV Haber'i profesyonelliğin gereğini yerine getirerek layıkıyla, en iyi şekilde sundum. Ancak içeriğinin hazırlanmasına hiç bir şekilde müdahale ettirilmemişti. Reytinglerdeki başarısızlık bana atfedilemez. Ben başarıyla elimden geleni yaptım" diye konuşmuştu.

Mahkeme, açılan davayı 6 ayda sonuçlandırarak haksız yere işine son verilen Fuat Kozluklu’nun işe iadesine karar verdi. ATV yönetimi ise kararı yerine getirmek istememiş ve tazminat ödemeyi kararlaştırmıştı.

Ancak daha sonra Kozluklu ile ATV arasında alacaklara ilişkin ihtilaf nedeniyle yeni bir mahkeme süreci başlattı.

Adeta yılan hikayesine dönen davada yaklaşık 5 yıl sonra bu sabah karar çıktı. İstanbul 10. İş Mahkemesi'nde görülen davada Fuat Kozluklu bir kez daha haklı bulundu. ATV tüm itirazlarına karşın davayı kaybetti.

Şimdi Kozluklu’nun "kıdem tazminatı, ücretli izin alacağı,işe başlatmama tazminatı, boşta geçen süre ücreti" alacaklarını tahsil için hukuki açıdan icraya başvurma hakkı bulunuyor.



MEDYARADAR/ÖZEL