Polemik & Kulis
28 Tem 2023 23:19 Son Güncelleme: 29 Tem 2023 00:03

Ünlü ekran yüzü TRT Haber’e veda etti

TRT Haber'in başarılı spikeri 15 senenin ardından kanala veda ettiğini canlı yayında duyurdu.

TRT Haber'de 15 yıldır görev yapan başarılı spiker Cengizhan Cevahiroğlu son programında kanala veda ettiğini açıkladı. Cevahiroğlu o anları sosyal medya hesabından "Son yayın, elveda" notuyla paylaştı.

Cevahiroğlu, veda açıklamasında "TRT'de spiker olmak bulutların üzerinde yürümek gibiydi benim için, büyülüydü, hayatımın sonuna kadar TRT spikeri ünvanını büyük bir şerefle taşıyacağım. Bende önce bu markayı yaratmış ve TRT spikeri sıfatına katkı sağlamış üstadlarımızın emeklerine gölge düşürmemeye gayret gösterdim ve bundan sonra da göstereceğim. Rabbim bu fırsatı bana sundu. TRT'de eşsiz anlar yaşadım. Şimdi genç ve daha başarılı arkadaşların görevi devralması için buradan ayrılıyorum." ifadelerini kullandı.

Cevahiroğlu, 2019 yılında Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen Medya Oscar Ödülleri Töreni’nde Yılın Haber Programı Oscar’ını TRT Haber'de yayınlanan Birinci Sayfa programı ile almıştı. Cevahiroğlu'na ödülü Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti.

CENGİZHAN CEVAHİROĞLU KİMDİR?

Uzun bir süredir TRT Haber ekranlarında yayınlanan ana haber bültenlerini sunan Cengizhan Cevahiroğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur. Ancak daha sonra kendi bölümü ile ilgili bir kariyer düşünmeyen Cengizhan Cevahiroğlu, haber sunuculuğunu seçmiştir.

TRT’nin düzenlediği 2009 yılındaki Uygulamalı Spikerlik Sınavı’na katılan Cengizhan Cevahiroğlu bu sınavdan başarıyla (77 puan) geçerek TRT’de stajyer spiker olarak göreve başlamıştır.

BBC’de eğitim aldıktan sonra kamera karşısına geçen Cengizhan Cevahiroğlu, daha sonra uzun bir süre TRT Haber’de ana haber bültenlerini sunmaktadır.