Polemik & Kulis
01 Ara 2010 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

''TÜRK NAIPAUL'LARI! ZİHİNLERİ SÖMÜRGELEŞTİRİLMİŞ AYDINLAR!'' HİLMİ YAVUZ HANGİ YAZARLARI TOPA TUTTU?

Naipaul tartışmasını başlatan Hilmi Yavuz,TRT Haber'de Kozmik Oda programının konuğu oldu.Rıdvan Memi'nin sorularını yanıtlayan Yavuz, tartışılacak sözler söyledi.İşte o açıklamalar!

‘HAKARET İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL,EYÜP CAN GÖRMÜYOR’
Hilmi Yavuz, programda Rıdvan Memi’nin 20 Kasım’da Eyüp Can’ın yazdığı yazıda ifade özgürlüğü bağlamında kendisini eleştirdiğini hatırlatması üzerine şunları söyledi:
“Şimdi Eyüp Can bunu söylüyor, kendisine teşekkür ederim bana nasıl düşüneceğimi öğrettiği için (!), ama şu noktayı da sanırım gözardı ediyor, ifade özgürlüğü varsa protesto özgürlüğü diye de bir şey vardır. Ben ifade özgürlüğü adına herkesle oturmak konumunda değilim.Ben protestoyu önerdim. Eyüp Can bunu görmüyor.Naipaul’un söyledikleri ifade özgürlüğü içinde değerlendirilemez, çünkü hakaret ifade özgürlüğü değildir.Bu arkadaşlar ikisi arasındaki sınırı arada unutuyorlar herhalde.”
‘BİR KORO HALİNDE BENİ LİNÇ ETME GİRİŞİMİNDELER’
“Bilen bilmeyen yazdı. Bana karşı yazılanların büyük bölümü galiz hakaretler içeren yazılardı. Arkadaşlar diyor ki “Hilmi Yavuz sen Naipaul’ü linç etmeye kalktın. Bunu söylerken bir koro halinde Hilmi Yavuz’u linç etme girişiminde bulunduklarınının ayrıdında değiller mi ? Ben bir aydın olarak ödevimi yaptım, kimliğini teşhir ettim. Naipaul Babür camiini yıkan Hindu gençler için “Bu camii yıkan gençlerin hassasiyetini de anlamak lazım” demiştir, bu ne demek biliyor musunuz, mesela Madımak’ı yakan insanların hassasiyetini anlamak lazım” demek gibi, ikisinin arasında hiç bir ahlaki fark yoktur!”
‘YARASALAR GİBİ ALIŞTIKLARI KARANLIKTAN DOLAYI IŞIKTAN RAHATSIZ OLUYORLAR’
Kozmik Oda’da yaşanan en ilginç diyaloglardan biri de Hilmi Yavuz’un 28 Kasım’da Zaman Gazetesinde yazdığı yazı üzerineydi. Rıdvan Memi, yazının başında alıntılanan Ziya Paşa’nın mısraını bugünkü dile çevirerek sordu:
Rıdvan Memi-Yazınızın başına aldığınız Ziya Paşa’nın beytinden ikinci mısrada deniliyor ki, “Rencide olur dide-i huffaş ziyadan!”... Yarasaların gözleri ışıktan rahatsız olur! Siz bütün bu yazıları yazanların aslında alıştıkları karanlıktan dolayı sizin tuttuğunuz ışıktan rahatsız olduğunu mu söylüyorsunuz ?
Hilmi Yavuz- Evet öyle!
RM- Bütün bu isimler ? (Yazıdaki isimler : Ahmet Hakan, Ruşen Çakır, İsmet Özel, Ömer Lekesiz, Aslı Aydıntaşbaş, Ezgi Başaran, Bülent Somay, Sedat Ergin, Nedim Gürsel, Eyüp Can, Nazlı Ilıcak, Rıza Zelyut, Alper Turgut, Cem Akaş)
HY-Evet öyle!
RM- Ahmet Hakan ve Ruşen Çakır linç girişiminin hazırlığını mı yaptı diye soruyorsunuz, böyle mi görüyorsunuz ?
HY-Başka türlü nasıl düşünülebilir ki!
‘BU İSİMLER ZİHİNLERİ SÖMÜRGELEŞTİRİLMİŞ AYDINLARDIR’
Rıdvan Memi-
Yazınız itibarı ile saydığınız bütün isimler zımni olarak zihinleri sömürgeleştirilmiş aydınlar olarak karşımıza çıkıyor, doğru anlıyorum değil mi ?
(Yazıdaki isimler: Ahmet Hakan, Ruşen Çakır, İsmet Özel, Ömer Lekesiz, Aslı Aydıntaşbaş, Ezgi Başaran, Bülent Somay, Sedat Ergin, Nedim Gürsel, Eyüp Can, Nazlı Ilıcak, Rıza Zelyut, Alper Turgut, Cem Akaş)
Hilmi Yavuz- Evet doğru anlıyorsun.
‘BUNLAR TÜRK NAIPAUL’LARI! KENDİ DİNİ-ULUSAL KİMLİKLERİNİ HESABA KATMADAN BATI İLE ÖZDEŞLEŞENLER...
RM- Bu isimleri Türk Naipaul’ları olarak adlandırıyorsunuz, Naipaul’un başından beri zikrettiğiniz bir özelliği de müslümanları aşağılıyor olması, bu isimler bu ortak paydada da birleşiyor mu ?
HY- Böyle bir çıkarsama yapılabilir doğrusunu söylemek gerekirse, ama ben böyle bir çıkarsama yapmadım. İmplikasyonları olabilir. Sömürgeleşmiş zihinler bunlar. Batının tek değer olduğunu düşünürler. Kendi kimliğini, dini, ulusal kimliğini hesaba katmadan batı medeniyeti ile kendini özdeşleştiren insandır. Bu isimler de böyledir.Müslümanları aşağılıyor olabilir de olmayabilir de.
‘TÜRKİYE’DE BİREY OLMANIN YOLU DÜŞMAN EDİNMEKTEN GEÇER, DOĞRUYU SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİM’
“Ben düşman edinmekten korkmam.Türkiye’de birey olmanın yolu düşman edinmekten geçer. Ne kokar ne bulaşır, aman günün birinde insanlar bana şu ya da bu şekilde saldırır diye düşünerek olmaz. Bu benim başıma çok geldi. Ben bunlardan yılmam, doğruyu söylemeye devam edeceğim.Aman ben bunu söylersem birileri kızar diye düşünmem.”