Gündem
28 Mar 2011 19:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:10

TUNCAY GÜNEY TRT'YE PAHALIYA MAL OLDU!

CHP'nin ve Baykal'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, TRT Yasası'ndaki hükümler uyarınca zararın yöneticilerce karşılanması için TRT'ye ihtarname çekti.

Ekranlarını Tuncay Güney’e açarak eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ve CHP’ye hakaret edilmesine izin veren ve bu yüzden halkın cebinden çıkan 86 bin 674 TL’yi tazminat olarak ödeyen TRT, Yargıtay’a yaptığı son başvurudan da eli boş döndü. 
CHP’nin ve Baykal’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, şimdi de bu paranın TRT Yasası’ndaki hükümler uyarınca zararın yöneticilerce karşılanması için TRT’ye ihtarname çekti.

Güney, 14 Ocak 2009’da TRT’de yayımlanan “Büyüteç” programında CHP’yi “Cesur Hırsızlar Partisi” diye nitelemiş, Baykal’ı da MİT ajanlığıyla suçlamıştı.

Avukat Çörtoğlu, kazanılan tazminata denk gelen ve kurum kasasından çıkan paranın yayına izin veren yöneticilere rücu edilmesi için ihtarname çekti.

Çörtoğlu söz konusu 86 bin 674 TL’nin program yapımcısı Cengiz Yel, program sunucusu ve yöneticisi İbrahim Gürkan Sarı ile yapım ve yayına izin veren Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu’na rücu ettirilip ettirilmediği konusunda Genel Müdürlük’ten cevap istedi.
TRT zararı 3 kişiye rücu etmezse konu yargıya taşınacak.

Fırat Kozok/Cumhuriyet