Gündem
17 Mayıs 2024 08:52 Son Güncelleme: 17 Mayıs 2024 11:09

Psikolog Buse Aydın'a yarım milyondan fazla ceza

Psikolog Buse Aydın, sağlık alanında faaliyet gösterecek yetkisi olmamasına rağmen kendisini “cinsel terapist” şeklinde tanıttığı gerekçesiyle 550 bin 59 TL para cezasına çarptırıldı.

Sosyal medyada "Psikolog Buse Aydın" kullanıcı adıyla paylaşım yapan ve sıklıkla insanları cinsel konularda bilgilendirmek için psikolojik videolar çeken Aydın paylaşımları nedeniyle cezalandırıldı. Kendisini cinsel terapist olarak tanımlayan Aydın'a 550 bin 59 TL para cezası verildi.

Karar Reklam Kurulu’nun sayfasında yayınlandı.

İşte o ceza:

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Hakkında verilen cezaya ilişkin olarak sosyal medya hesabının hikaye bölümünden açıklamalarda bulunan Aydın, "Herkese merhabalar arkadaşlar öncelikle psikolog olmamla ilgili problem yok. Bildiğiniz gibi ben hep 'cinsel terapist' olarak başlıyordum videolarıma ancak 'cinsel terapist' diye bir ünvan olmadığı için cinsel danışman demem gerekiyormuş. Birinci ceza nedeni bu.

İkinci ceza nedeni olarak vajinismus, erken boşalma gibi hastalık olarak kabul edilen videolar hekimlerin alanına girdiği için bu konular hakkında bilgi vermemem gerekiyormuş. Dolayısıyla videoları kaldırdık. Bu arada bu videolardan birçok kişi yararlanmış durumdaydı. Kanala gelen çok güzel mesajlar vardı. Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmıyor malumunuz. Problem yok içeriği değiştirdik komple. Yaptığım işte bir değişim olmadı sadece ünvanı değiştirdik" açıklamasını yaptı.