Gündem
17 Mayıs 2024 11:05 Son Güncelleme: 17 Mayıs 2024 11:09

İmamoğlu’ndan kendi bürokratına özelleştirme tepkisi: Haddini aşmış

Ekrem İmamoğlu, İGDAŞ'ın özelleştirilmesiyle ilgili açıklama yapan bürokratı için "Haddini aşan bir açıklama" yorumunda bulundu. Ancak İmamoğlu halka arzın özelleştirme olmadığını iddia ederek, "Halka arz olarak gündemimizde var" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural’ın İGDAŞ’ın halka arz yoluyla özelleştirileceği yolundaki ifadelerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu Vural’ın haddini aşan bir açıklamada bulunduğunu belirtirken, "İGDAŞ’ın halka arzının mümkün olduğunu fakat henüz masaya gelmediğini” ifade etti.

ÖZELLEŞTİRME AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Neslihan Vural, belediye meclisinde CHP’nin çoğunluğu elde etmesinin, İGDAŞ’ın halka arzı da dahil olmak üzere fonlama sağlama planlarında ilerlemeye imkan tanıdığını söylemişti. Vural'ın 10 milyar dolara kadar değerleme ile İGDAŞ’ın halka arz edilebileceği yolundaki açıklaması tartışılmıştı.

Cumhuriyet'e konuşan Ekrem İmamoğlu, "İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural’ın İGDAŞ’ın halka arzı üzerinden bir açıklaması oldu. Halk Ekmek’in dahil, İBB’nin iştiraklarini özelleştireceği tartışılıyor. Siz ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya "Bir bürokratın haddini aşan bir açıklaması olmuş" diyerek yanıt verdi.

TEPKİ GÖSTERDİ AMA 'GÜNDEMİMİZDE VAR' DEDİ

İmamoğlu, "İGDAŞ’ın özelleştirilmesi ile ilgili geçmişten gelen bir meclis kararı var. Halka arz özelleştirme anlamına gelmez. Bu konular onun da meselesi değil. Halka açık meseleler. Gündemimizde yok mudur? Halka arz olarak var. Ama toplumcu ve kamucu anlayışla bunların yol yöntemleri mevcuttur. Şu anda masamızda müzakere edilmiş dahi değil. Haddini aşan bir açıklamadır" dedi.