Polemik & Kulis
03 Mar 2010 20:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:07

TRT'NİN AÇILIM KANALINDA DEPREM! YOLSUZLUK İDDİALARI ÜZERİNE 5 KİŞİNİN GÖREVİNE SON VERİLDİ! MEDYARADAR/ÖZEL

Çiçeği burnunda kanal TRT ŞEŞ'te sular durulmuyor! Yolsuzluk iddiaları ortalığı karıştırdı. 5 kişinin görevine son verildi. Çalışanlar diken üstünde...

Kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl geçen ve hükümetin demokratik açılım çerçevesinde büyük önem verdiği TRT Şeş'te tam bir deprem yaşanıyor.

 

Sanatçı Roji'nin ayrılmasının ardından Genel Koordinatör Sinan İlhan ve yardımcısı Kamil Kayalı da görevden alınmış ve  bazı yapım firmalarının usulsüzlükleri üzerine sözleşmeleri iptal edilmişti.

 

Kanal bu kez de çalışanlarının yolsuzluklarıyla sarsıldı! Geçtiğimiz günlerde tespit edilen yolsuzluklar üzerine, 5 kişinin görevine son verilirken, yolsuzlukları kucağında bulan kanalın çiçeği burnunda yeni genel koordinatörü da oldukça zor günler geçiriyor.

 

İddialar üzerine görevlendirilen iki müfettiş, yaklaşık 2 ay önce kanalda denetimlere başladı. Kanalın kurulduğu günden beri evrakları ve belgeleri tek tek inceleyen müfettişler, bu arada çalışanların bilgisine başvurdu. Genel müdürlük ve kanaldaki kamera kayıtlarını da inceleyen müfettişler, milyarlarca liralık yolsuzluk ve usulsüzlük tespit etti. Şu ana kadar programlar başta olmak üzere tespit edilen yolsuzluğun 100 milyar lirayı geçtiği iddia ediliyor.

 

İlk incelemede usulsüzlükleri tespit edilen 5 kişinin görevine son verilirken, incelemelerin 2-3 ay daha süreceği belirtiliyor. Ayrıca incelemelerden sonra bu iç ve dış yapımlarda yapılan yolsuzluk rakamının artacağı da konuşuluyor.

 

Yapılan tespitlerden sonra TRT ve kanal yönetimi oldukça sıkıntılı günler yaşamaya başladı. TRT kulislerine göre kanaldaki yolsuzluklar üzerine  TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve TRT 6'nın çiçeği burnunda yeni Genel Koordinatörü Fetullah Kırşan, üst üste toplantılar düzenleyerek krizi aşmaya çalışıyorlar. Kanal yöneticilerinin tamamının görevden alınacağı veya değiştirileceği de iddialar arasında bulunuyor.

 

Bu arada yolsuzluk iddialarının tespit edilmesinin ardından kanalın kurulmasında büyük emeği olan Diyarbakır milletvekillerin de kanala giderek konuyla ilgili görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

 

Şimdi herkes kanalda yeni yönetimin nasıl belirleneceğini ve kimlerin yolsuzlukluğa bulaştığını merak ediyor..,,

 

MEDYARADAR-ÖZEL  

ETİKETLER
#trt 6