Medya
27 Eki 2021 14:53 Son Güncelleme: 27 Eki 2021 15:54

TRT’de üst düzey atama kararı! O ismin yerine geldi...

TRT’de yönetim değişikliğiyle başlayan ayrılık haberlerinin ardından bugün önemli bir atama gerçekleşti.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nda (TRT) geçtiğimiz aylarda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Genel Müdürlüğe de Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’nın atanmasıyla başlayan yenilenme süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Yaşanan ayrılık haberlerinin ardından bugün kurumdan atama kararı geldi. TRT TÜRK'ün kurucuları arasında yer alan Mehmet Başar, TRT Haber Koordinatör Yardımcılığı görevine getirildi.

TRT Haber Koordinatör Yardımcısı Aysun Torun Orhan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ayrıldığını duyurmuş ve “Bir hikayenin daha sonuna geldik” ifadelerini kullanmıştı.

MEHMET BAŞAR KİMDİR?

2009 yılında adım attığı TRT’de TRT TÜRK’ün kurucuları arasında yer aldı. Kanalın bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen Mehmet Başar, haber müdürlüğünün yanı sıra yaz aylarında başarılı programlara da imza attı.

İlk yıl tatil bölgelerini anlatan “Yaz Günü” adlı program hazırladı. Bir sonraki yıl ise “Balkan Ekspresi” Programı ile ilk kez trenle tüm balkanları dolaştı. 9 ülke 22 şehirden her gün canlı yayın yaptı.

Daha sonra Memleket Anadolu programı ile ekran karşısına çıktı. Program için 2 boyunca 37 ili gezdi ve her gün canlı yayın yaptı.

2013 yılında kanalla yollarını ayıran Mehmet Başar, TRT TÜRK’te aynı zamanda sosyal medya ve tanıtım-grafik bölümünden de sorumluydu. Mehmet Başar TRT TÜRK’ten önce TV8 Ankara Haber Müdürü olarak görev yapıyordu.