Polemik & Kulis
15 Mar 2013 10:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

TARAF'TA "TASFİYE OPERASYONU" MU VAR? MAAŞLAR NEDEN ÖDENMİYOR? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Genel Yayın Yönetmenliği'ne Oral Çalışlar'ın getirildiği Taraf Gazetesi'nde çalışanlar 3 aydır maaş alamayınca isyan etti.

İşte Taraf çalışanlarının Medyaradar'a gönderdikleri o mail...

Taraf Gazetesi’nde yaşananlar, dışarıdan görünenlerin çok daha ötesindedir. Bir süre önce istifaya zorlanan Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’ın ardından genel yayın yönetmenliği koltuğuna Oral Çalışlar’ın oturduğu Taraf Gazetesi’nde, çalışanlara sistematik olarak baskı ve yıldırma politikası uygulanmaktadır. Mevcut ekibin tasfiyesi ve yerine Oral Çalışlar’ın ekibinin getirilmesine yönelik olarak çalışanlara üç aydır maaş ödenmemiştir. Yine aynı amaç doğrultusunda son olarak, tüm gazete çalışanlarının topluca Oral Çalışlar’ın odasına girerek maaş konusunu dile getirmesinin ardından, patron Başar Aslan tarafından Oral Çalışlar aracılığıyla yapılan açıklamada, çalışanlara "Bir süre daha maaş ödenmeyecektir. Başınızın çaresine bakın" denmiş ve üstü kapalı olarak "Kendi rızanızla işi bırakın. Kimseye tazminat ödemek istemiyoruz" mesajı verilmiştir. Tüm bunlar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve ekibinin ardından Taraf’ta ikinci bir "operasyon" yapılacağının habercisi olarak görülüyor.
Ayrıca son dönemde 50 000’lerden 80 000’e yükselen tirajlar ile her geçen gün Neşe Düzel (tekrar), Orhan Pamuk ve Oya Baydar gibi önemli isimlerin yazar kadrosuna dahil edilmesi, televizyon reklamı için Serdar Erener’le görüşülmesi, çalışanlara aralık ayından beri maaş ödenmemesi de durumunun kesinlikle parasızlıktan kaynaklanmadığını ortaya koymaktadır. Emekçinin yanında gibi gözüken Taraf, kendi emekçisinin en fazla hakkını yiyen gazetedir.