Medya
23 Ara 2011 16:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

TARAF YAZARI ALPER GÖRMÜŞ, STAR GAZETESİNE FENA ÇAKTI!

"Zirvede Star gazetesi var... Ortada henüz bir savcılık iddianamesi bile yok ama, Star'a göre polisin öne sürdüğü her şey "hakikat..."

Taraf gazetesindeki köşesinden medya eleştirleri yapan  Alper Görmüş, gazete ve dergi çalışanlarına yönelik son KCK operasyonun muhafazakâr medyadaki yansımalarını eleştirdi: "Polis-gazeteci ve iktidar-gazeteci ilişkisi bu iktidardan önce nasılsa şimdi de aynı." diyen Alper Görmüş, "Star'a göre polisin öne sürdüğü her şey "hakikat..." yazdı.

İşte Görmüş'ün yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Polisin, "KCK'nın medya ayağı" olduğunu öne sürdüğü gazete ve dergi çalışanlarına yönelik son operasyonunun muhafazakâr medyadaki haberleştirilme biçimi bir kez daha gösterdi ki, polis-gazeteci ve iktidar-gazeteci ilişkisi bu iktidardan önce nasılsa şimdi de aynıdır.

Değişen tek şey, aktörlerdir. O zamanın "merkez medya"sının yerini şimdi, ona paralel başka bir "merkez" oluşturmuş bulunan muhafazakâr medya almıştır; hepsi o kadar.

( ...) Zirvede Star gazetesi var... Yeni Şafak ve Zaman, böyle bir haberde hiç olmaması gereken "kaydedildi", "belirtildi" gibi yüklemlerin yanı sıra birkaç yerde polisin "iddia"larından da söz ediyorlar...
Oysa Star'ın uzun haberinde "belirtildi", "ortaya çıktı", "kaydedildi" gibi yüklemler bolca kullanılırken, tek bir "iddia" sözcüğüne bile yer verilmemişti. Düşünün, ortada henüz bir savcılık iddianamesi bile yok ama, Star'a göre polisin öne sürdüğü her şey "hakikat..."