Gündem
16 Ağu 2010 23:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

TARAF EDİTÖRÜ GAZETESİNE İSYAN ETTİ! ''UZANLAR BİLE SİZDEN DAHA DÜRÜSTTÜ!''

Medyada gündemden düşmeyen maaş ve ücretler sorunu bu kez Taraf'ta isyana neden oldu!

Medyada gündemden düşmeyen maaş ve ücretler sorunu bu kez Taraf’ta isyana neden oldu: Uzanlar bile Taraf Gazetesi yönetiminden daha dürüsttü!

Taraf’ın teknoloji sayfasını hazırlayan Kemalettin Bulamacı gazetede yaşadığı sorunları dile getirdiği mailinde sert suçlamalarda bulunuyor.

"Uzanlar bile Taraf Gazetesi yönetiminden daha dürüsttü" diyen Bulamacı Taraf’ın kendisine defalarca yalan söyleyerek sözünde durmadığını iddia etti.

İşte Taraf çalışanının çarpıcı ifadelerle dolu o maili:

Uzanlar bile Taraf Gazetesi yönetiminden daha dürüsttü

Tüm gruplarda çalışmadım ama, duyduğum, bildiğim kadarı ile söylüyorum...

Aydın Doğan, Dinç Bilgin, Uzan ailesi, Erol Aksoy gbi adları vergi kaçakçılığı, hırsızlık üçkağıtçılık, dolandırıcılık gibi olaylarla anılan medya patronları bile Taraf Gazetesi Yönetimi’ne oranla "Doğru, Dürüst, Özü Sözü Bir, Delikanlı" işverenler...

Neden mi böyle söylüyorum?

2008 Temmuz ayından itibaren Taraf Gazetesi’nde Teknoloji Sayfası’nı hazırladım. Ocak 2010’a kadar.

Gazete’nin maddi olanakları, benim maaşlı bir işte çalışıyor olmam, medyaya yeni bir soluk geliyor olması gibi birçok etkenle hazırladığım sayfanın telif ücretleri konusunda ısrarcı olmadım.

Ocak ayında, Las Vegas dönüşü Yasemin Çongar’ın bana verdiği sözü tutmaması üzerine sayfayı hazırlamaya ara verdim. Bu kesinlikle parayla pulla alakası olmayan birşeydi.

Daha sonra araya giren gazete editörlerinin ricası ile 2 hafta daha sayfayı hazırladım. Bir Şartla...

2008 yılından itibaren bana ödenmemiş olan telif ücretlerimin ödenmesi şartı ile. Sözünde durmayan kişilerin ödemesi gereken bir bedel olmalı diye düşündüm. Ödeme yapılacağına yönelik söz verildi. Telif ücretlerimin meblağları toplandı. Muhasebenin bana ödeme ile ilgili bilgi vereceği söylendi.

Dediğim gibi 2 hafta daha yazılarıma devam ettim. Ancak muhasebeden arayan soran olmadığı için ben aradım. Öğrendim ki muhasebe departmanının bana bir ödeme yapılacağından bile haberi yoktu. Hatta finans müdürü HÜLYA hanım kızdı bana. 2 senedir para almıyorsun ne diye yazı yazıyorsun ki diye..

Sonra yazılarıma son verdim.

Daha sonra telif alacaklarım için noterden ihtarname çektim.

İhtarnameyi dikkate alan olmadı.

Tam alacak davası açmaya hazırlanıyordum ki avukatlarımın tanıdıklarından birisi araya girdi. Dava açmamam için. Bunun karşılığında da toplam telif alacaklarımın yarısından biraz fazla bir tutar önerdiler. Bu meblağ için iki adet senet düzenleyip bana teslim ettiler.

Senetlerinden birisinin vadesi 15 Ağustos. Diğeri 15 Eylül.

Bugün senedin vadesi geldiği için tahsil etmek için finans müdürü HÜLYA hanımla konuştum. Geçtiğimiz hafta da senedin ödeme vadesinin geldiğini hatırlatmıştım.

Çarşamba gününden önce ödeme yapamayacağını, nakit paraları olmadığını iletti bana.

Hatta zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalıştı.
"Senetlerin ödeme gününde 2 iş günü sonrasına kadar hukuki süre var. O süre de Çarşamba günü sonar eriyor" dedi.

Temmuz 2008 - Ağustos 2010...  Hala senedin hukukiken zorunlu olan son ödeme gününde ödenmesinden bahsediliyor.

BEN ZATEN SÖZÜNÜZDE DURMADIĞINIZ İÇİN TELİF ÜCRETLERİMİN PEŞİNE DÜŞTÜM. BU SÜREÇTE HER DEFASINDA BİR SÖZ VERİP YİNE YAN ÇİZDİNİZ. NASIL İNANABİLİRİM? diye sordum..

Cevap yok.

Son 7 aydır yaşadıklarım bunlar.
Bu yaşadıklarımla diyorum ki..

"DOĞRULARIN TARAFI" yalancının en önde gideni.

Şimdiye kadar gördüğümüz, haklarında pek çok iddialar bulunan eski-mevcut birçok medya patronu bu gazetenin ve yönetiminin yanında DOSDOĞRU insanlardır...

Yolu bu gazeteden geçecek olan tüm haberci dostlarımla paylaşmak istedim.

Saygılarımla
Kemalettin BULAMACI