Polemik & Kulis
18 Tem 2020 13:14 Son Güncelleme: 18 Tem 2020 14:24

Sözcü yazarı TRT çalışanlarını kızdırdı! Twitter’da liyakat kampanyası!

Sözcü’nün ‘TRT’de boşaltılan kadrolara yandaşların alındığı’ iddialarına, yanıt bu kez işe alınanlardan geldi.

Sözcü Gazetesi geçtiğimiz gün yayınlandığı bir haberde; TRT'de personel fazlası olduğu gerekçesiyle 2 bini aşkın personelin ya emekli edildiğini ya da başka kurumlara kaydırıldığını yazmıştı. Sözcü iddialarının devamında ise TRT’ye sınavsız ve liyakattan uzak bir şekilde 3 bini aşkın yeni personelin sokulduğunu dile getirmişti.

TRT İŞE ALIM İDDİALARA YANIT VERDİ

O iddialara sessiz kalmayan TRT yönetimi ise kamuoyuna bir açıklama yapmış ve haberde anlatıldığı gibi toplu bir alım yapılmadığını ve uzun süredir kurum bünyesinde taşeron olarak çalışan emekçilerin yeni bir statüye kavuşturulduğunu duyurmuştu.

MURATOĞLU’NDAN İBRAHİM EREN ÖRNEĞİ

Polemiğin Sözcü kanadından ise yine dikkat çeken bir yazı geldi. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, TRT’nin direk AKP’ye yakın isimlerin oğullarının, kızlarının ve akrabalarının çiftliğine döndüğünü vurguladı. Eren’in 37 yaşında böyle üst düzey bir pozisyona atanabildiğini söyleyen Muratoğlu, 2017,2018 ve 2019 TRT’de tek bir faaliyet raporu yayınlanmadığını da ifade etti. Muratoğlu ayrıca TRT’ye sınavsız olarak 3 bin 149 personel alındığı iddiasını yineledi.

İŞE ALINAN PERSONEL SÖZCÜ’YÜ SUÇLADI

İşte bu yazı sonrası TRT’de kadroya geçenler ise sosyal medyadan ayaklandı.
Uzun yıllardır TRT’de görev yaptıklarını ve meslekte uzun tecrübeleri olduğunu söyleyen TRT personelleri kendilerine büyük haksızlık yapıldığını savundu.

Tweet’lerde mesleki tecrübelerini, çalıştıkları yıl sayısını, donanımlarını yazan personeller, Sözcü ve Muratoğlu’na gerçeklerden uzak bir habercilik yapma suçlamasında bulundu.

İşte o tweetler: