Polemik & Kulis
04 Nis 2023 10:41 Son Güncelleme: 04 Nis 2023 10:57

Sözcü TV'den çifte transfer! Hangi isimler kadroya katıldı?

Alişer Delek yönetiminde yayın hayatına devam eden Sözcü TV'de transferler durmuyor. Sektörden güçlü isimleri kadrosuna katmaya devam eden Sözcü Tv’nin son transferleri HaberTürk ve Haber Global'den oldu.

HaberTürk TV'de prime time kuşağında kritik yayınların editörlüğünü yapan Gizem Çetin Kadir ve Haber Global Televizyonu’nda programlar bölümünde başarılı yapımlara imza atan editör Kerem Şenel bundan böyle Sözcü TV bünyesinde olacak.

Gizem Çetin Kadir’in, Programlar Koordinatörü Cansel Poyraz Akyol’un sağ kolu olarak özellikle seçim sürecinde aktif rol alacağı, Kerem Şenel’in ise belgesel, özel içerik ve haber dosyalarından sorumlu olacağı öğrenildi.

Gizem Çetin Kadir kimdir?

Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunu olan Gizem Çetin Kadir, CNNTürk’te başladığı staj sonrasında 8 yıl CNNTürk haber programlarında Ahmet Hakan, Şirin Payzın, Ahu Özyurt ve Mirgün Cabas gibi önemli isimlerle çalıştı. Ardından Haber Global’de yine PT programlarda Saynur Tezel, Senem Toluay Ilgaz ve Osman Girgin’in programlarında editörlük yaptı. En son HabertürkTV’de Kübra Par, Hülya Hökenek, Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un programlarında editör olarak önemli yayınlara imza attı.

Kerem Şenel kimdir?

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü mezunu olan Kerem Şenel, sırasıyla Bir Yudum İnsan programı, 5N 1K programı, Leman Dergi grubu ve 32 Gün'de editörlük ve Yazı İşleri müdürlüğü yaptı. Cnn Türk'te 10 yıl boyunca çeşitli haber programları ve belgesel kuşakları hazırladı. Ardından Haber Global'de programlar editörlüğü yaptı. 2005 yılında hazırladığı haber dosyası "Linç Girişimleri" ile Çağdaş Gazeteciler Derneği yılın en iyi televizyon haberi ödülünü aldı.