Polemik & Kulis
18 Ağu 2011 19:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

SOLCU İSLAMCI YAZARDAN AKİF BEKİ'YE ŞOK SÖZ: OTLUK DANASI! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Lüks iftar protestocularından solcu İslamcı yazar Akif Beki'ye Twitter'dan çaktı. İşte o şok sözler...

Taksim’de otel önlerinde çorba ve salatalardan oluşan menüyle alternatif iftar sofraları düzenleyerek lüks iftarları protesto edenler büyük bir polemiğin fitilini ateşledi.

S. Süreyya Önder, Tuna Kiremitçi, Aylin Asım gibi isimlerle alternatif iftar sofralarında bulunan İhsan Eliaçık, bu protestoya karşı çıkan gazetecilere "otluk danası" demişti. Eliaçık’ın bu benzetmesinin asıl hedefi Taraf gazetesi yazarı Ramazan Rasim’di.

Eliaçık bugün Twitter’da Akif Beki’nin Radikal’de yazdığı yazının linkini vererek "bir otluk danası örneği daha" notu düştü linkin önüne.

Beki bugün, lüks iftarları protesto edenlerin asıl niyetini sorgulamıştı ve bu iftar sofralarını BDP’nin alternatif Cuma namazlarına benzetmişti. Akif Beki lüks iftar protestocularını iyi niyetli olmamakla suçlamıştı bugünkü yazısında.

Peki "otluk danası" ne demek? İhsan Eliaçık bu yeni söylemin tanımını yine Twitter’dan yapmıştı önceki gün. Eliaçık şöyle yazmıştı: "Otluk danası" yayılmaya gitmez, birikmişten yer. Böyle otluk danaları türedi. İktidardan yerler, yediği yerin de kılıcını sallarlar."

Yani İhsan Eliaçık’ın otluk danasından kastı, lüks iftar protestocularını eleştiren "yandaş yazarlar". Eliaçık bugün otluk danaları arasına bir dönem Başbakan Erdoğan’ın da Basın Danışmanlığı’nı yapmış olan Radikal yazarı Akif Beki’yi de katmış oldu.

Anlaşılan otluk danası polemiği daha çok su götürecek...

MEDYARADAR/ÖZEL