Polemik & Kulis
27 Oca 2017 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:25

ŞOK Gazetesi'nde değişim zamanı! Genel Yayın Yönetmeni kim oldu? (Medyaradar/Özel)

ABC Medya Ajansı A.Ş.’nin yayınladığı ŞOK Gazetesi’nde yeni bir dönem başladı.

Ulusal anlamda 16 yıl önce yayın hayatına başlayan ve ilk çıktığı gün 400 bin basım yaparak 397 bin gibi bir tirajla Türk basın tarihinde; ele geçirilmesi zor bir rekora imza atan ABC Medya Ajansı A.Ş.’nin yayınladığı ŞOK Gazetesi’nde yeni bir dönem başladı.

“Bağımsızdır Halkı Tutar” ilkesiyle yayın yapan gazete, vatandaşın dilinden konuşan ve onunla organik bir bağ kurarak yayın yapma iddiasını taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda hakkında erotik gazete algısı oluşan ŞOK bugün her eve girebilen bir gazete olmayı hedefliyor.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği görevi yaklaşık 2.5 yıldır boştu. Görevi vekâleten sürdüren Yazıişleri Müdürü Yaşar Çalışkan’ın görevden ayrılmasının ardından Genel Yayın Yönetmenliği görevini 13 Ocak 2017 itibariyle muhabir geçmişli bir gazeteci olan Kaan Özbek devraldı. Özbek, gazeteciliğin bir ekip işi olduğunun bilincinde bir görev anlayışı sürdüreceğini belirterek gazetenin yeni yayın politikası hakkında bilgi verdi.

‘EKİBİM VE BEN HALKIN DİLİNDEN KONUŞAN GAZETE YAPIYORUZ!’

Özbek, “Şok Gazetesi şahsına münhasır bir gazete... Dünyada ve Türkiye’de şu an için bunun başka bir örneği yok. Halkın konuşma diliyle, belki de içinden söylediklerini biz yazıya döküp yayınlıyoruz. Şok Gazetesi hiç kimseye odaklı bir gazete değil. Yani ne hükümete ne de muhalefete yakın değiliz. Ekibim ve ben halkın gündeminde ne varsa sayfalarımıza onu taşıyoruz. Gazetemizin patronu Mustafa Küçük bey de haberciliğin olmazsa olmazı olan ajansçılıktan gelmiş bir insan. Bu nedenle haberin ve gazeteciliğin ABC’sini ve kimyasını iyi biliyor” dedi. Özbek, Gazetenin demokratik merkeziyetçilik anlayışıyla ulaştırma görevlisinden patrona kadar herkesin katılımı ve katkısıyla hazırlandığını da kaydetti.

GAZETE SİTELERİ BİZDEN DAHA EROTİK!

Gazetede yayınlanan kadın fotoğraflarının her birinin haber odaklı olduğunu ve toplumun hassasiyetlerine uygun fotoğraflar yayınlamaya gayret ettiklerini dile getiren Genel Yayın Yönetmeni Özbek, “Eğer bana bir erotik yayın örneği sun derseniz size, bugün Türk basınının hatırlı gazetelerinin web sitelerine bakmanızı salık veririm. Milliyet’inden HaberTürk’üne kadar tüm gazetelerin siteleri erotizm odaklı yayın yapıyor” diye konuştu.



EKİPTE KİMLER VAR

Gazetenin ekibi de deneyimli isimlere emanet. Gazetenin Yayın yönetmeni yardımcılığını Dış haber ve ekonomi haberciliğinde isim yapmış Emre Kayay yürütüyor. Haber ve Magazin Müdürlüğü görevi de yine magazin haberciliğinde önemli bir isme emanet Canan Yerkaz, Görsel Yönetmenliği’ni ise yine meslekte uzun yıllar görev almış Şaban Yılmaz sürdürüyor. Kriminal haberler genç bir isme emanet Elif Kızılçay, Dış haberlerde Hande Bektaş görev yapıyor. Gazetenin operatör kadrosunda ise Neslihan Yıldız, Konya İnanç, Mustafa Titiz yanı sıra Hasret Dergisi’nin Görsel Yönetmeni Emel Yaşar gibi isimler yer alırken; illüstrasyon ve grafik servisi de deneyimli bir isim olan Orhan Ünal’a emanet. Gazetenin web sitesinin yayın yönetmenliğini de Şevket Arslan sürdürüyor. Satış ve Pazarlama Müdürlüğünü Tümer Dede’nin yaptığı gazetenin Genel Müdürü de Orhan Duman.



Kaan Özbek kimdir?

Meslekte 24. yılını dolduran Kaan Özbek, muhabir geçmişli bir gazeteci. Mesleğe 1993 yılında Milliyet Haber Ajansı’nın Samsun Bürosu’nda başladı. Daha sonra duayen gazeteci eski TGC Başkanları’ndan rahmetli Nezih Demirkent’in teklifiyle Dünya Ekonomi-Politika Gazetesi’nde ekonomi muhabirliği ve editörlük görevini sürdürdü. 1999 yılında Sabah Gazetesi’nin haber ajansı olan SHA’da polis-adliye ve özel haber muhabirliği yaptı. Muhabirliğe Vatan ve Akşam gazetelerinde devam eden Özbek, BirGün ve Bugün Gazetelerinin de İstihbarat Şefliği görevini sürdürdü. Özbek, 2009 yılından bu yana Şok Gazetesi’nde Köşe Yazarlığı ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulunuyordu.

MEDYARADAR/ÖZEL