Polemik & Kulis
16 Şub 2010 09:55 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:05

ŞOK!.. ESKİ YAYIN YÖNETMENİ TAYLAND'I KASIP KAVURAN 15 KİŞİLİK TÜRK ÇETESİNDE ÇIKTI!.. (MEDYARADAR/ÖZEL)

Bir dergide yayın yönetmeniydi. O hiç bir şey belli etmeden işinden ayrıldı. 2 yıl içerisinde Tayland piyasasında 6 milyon dolarlık vurgun yaptı. Kim bu isim?

İki yıl önce Hürriyet Medya Towers binasında yaptığı görevden ayrıldı.

Doğan Grubu'na ait PC Net dergisinde yayın yönetmeni olarak görev yapıyordu Ahmet Togan Falay.Daha sonra bu görevden ayrılarak dergicilik hayatına noktayı koydu.

Bugün ise Ahmet Togan Falay adı Tayland piyasasını 6 milyon dolar dolandıran 15 kişilik Türk çetesindeki isimler arasında yer alıyordu.

Bir zamanlar yayın yönetmeni olan isim şimdi sahte pasaport işi de dahil tüm suçlarından doları ömür boyu hapisle yargılanacak.

MEDYARADAR/ÖZEL

İşte o haber....

Türk çeteye Türk darbesi

Tayland'ı kasıp kavuran 15 kişilik Türk hırsız çetesini, alışveriş merkezinde görevli bir Türk'ün ihbarı yakalattı... Dolandırıcı Türkler'in vurgunu ise 6 milyon dolar...

Ziya İsmet Geboloğlu (54), Ahmet Togan Falay (34) ve Bekir Üzülmez (37)... Tayland'ın en tehlikeli dolandırıcı çetesinin 3 Türk lideri... Bu üçlüye destek veren 12 Türk'le birlikte, deyim yerindeyse 'Tayland'ın altını üstüne getirdiler.' Birkaç ay içinde sahte kredi kartı kullanarak 6 milyon dolarlık vurgun yapan Türk çete, Bangkok'un en ünlü alışveriş merkezinde yakayı ele verdi. Bir mücevher mağazasında çalışan ve Türk olduğu iddia edilen kasiyer, Falay ve Üzülmez'in de Türkçe konuştuğunu duydu ve polise ihbarda bulundu. Kısa süre sonra Falay, Üzülmez, Geboloğlu ve diğer çete üyeleri yakalandı. Taylandlı birçok kişiye sahte pasaport ayarladıkları da ortaya çıkan zanlılar, ömür boyu hapisle yargılanacak.