Gündem
26 Mar 2010 14:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

''SİZE PARA MI TEKLİF EDİLDİ!..'' HAKİMLERE AYDIN DOĞAN SORGUSU!..

Adalet Bakanlığı müfettişlerinin, Doğan Grubu'nun davasına bakan İstanbul Vergi Mahkemeleri'nde başlattığı inceleme tamamlandı.

Adalet Bakanlığı müfettişlerinin, Doğan Grubu’na kesilen vergi cezası davalarının görüldüğü mahkemelerdeki iddialarla ilgili başlattığı inceleme tamamlandı.

İncelemede iddialarda adı geçen hakim, mahkeme personeli ve Doğan Grubu avukatlarının ifadeleri alındı. İnceleme raporlarının Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) sunulacağı belirtildi. Halkalı Vergi Dairesi’nin kestiği 4.5 milyar liralık vergi cezasına itiraz eden Doğan Grubu, İstanbul Vergi Mahkemeleri’nde dava açtı. Ancak bu davalarda Doğan Grubu avukatlarının mahkeme üyeleriyle önceden görüştükleri, personele bayram harçlığı adı altında rüşvet dağıttıkları iddia edilince, Adalet Bakanlığı ve Bölge İdare Mahkemesi adli ve idari soruşturma başlattı. İddiaların odağında yer alan personelin görev yerleri değiştirildi. Adalet Bakanlığı müfettişlerine, bazı hakimlere ve mahkeme personeline, şu sorular yöneltildi:

- Doğan Grubu avukatlarıyla yakın tanışıklığınız var mı?
- Davaların istenilen mahkemeye düşmesi için size zarf içinde para teklif edildi mi?
- Doğan Grubu’nun lehine çalışan, dikkatinizi çeken personel oldu mu?
- Doğan Grubu hakkındaki kararlarda hukuk dışı bir durum buluyor musunuz?

 

ETİKETLER
#aydın doğan #sorgu